MY KTEO

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσίασε το πρόγραμμα του 6ου bio – MechanicalFestival

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουλίου το πρόγραμμα του 6ου bio – MechanicalFestival στο Ξενοδοχείο Παλίρροια.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με 29 συνολικά εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν πάνω από 150 καλλιτέχνες σε 5 διαφορετικούς χώρους, με επίκεντρο τον Πολιτιστικό Χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος στο Μικρό Βαθύ και παράλληλες δράσεις στη Χαλκίδα και στο διευρυμένο δήμο Χαλκιδέων.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την προφεστιβαλική έκθεση Η Μυθολογία του τόπου μου του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, της οποίας τα εγκαίνια είναι την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Δημήτρης Μυταράς ενώ το άνοιγμα του φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουλίου με την πρεμιέρα του έργου του Θεάτρου Χαλκίδας Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 5 Αυγούστου αλλά από τις 15 έως και τις 30 Αυγούστου, θα υπάρχει η μεταφεστιβαλική προβολή του Βασίλη Νίκα Βόρεια Εύβοια Κανένας Νεκρός που θα προβάλλεται στο ανοιχτό θεατράκι Κωτσοπούλου. Φέτος το φεστιβάλ έχει σκοπό να μετατρέψει την πόλη της Χαλκιδας σε σημείο πολιτιστικής συνάντησης για σχεδόν 2 ολόκληρους μήνες!

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Θεάτρου Χαλκίδας, Ζωή Λιβανίου, μίλησε για την πορεία του Θεάτρου στα 40 χρόνια από την ίδρυσή του ενώ στη συνέχεια η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Χαλκίδας Μαρία Βαρδάκα και τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής Δημήτρης Λιανοστάθης, Μαίρη Μουρσελλά και Μαρία Χουλιέρη ανέπτυξαν τις δράσεις και το πρόγραμμα  του 6ου bMF.

Αμέσως μετά την παρουσίαση του προγράμματος, η υπεύθυνη της ομάδας εθελοντών που αποτελούν μοχλό δράσης του θεσμού, Βικτώρια Αδάμ, καλωσόρισε τους εθελοντές .

Εκτός από τους εκπροσώπους του τύπου που παρακολούθησαν με φυσική παρουσία αλλά και μέσω σύνδεσης την παρουσίαση, υπήρξαν εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών οι οποίοι είναι: Ο Δήμος Χαλκιδέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Επιμελητήριο Εύβοιας, ο Οργανισμός Λιμένων Εύβοιας, ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Βαθέος Αυλίδας, ο ΟΠΑΣΤΕ και ο ΔΟΑΠΕΧ.

Στην συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν η αφίσα του 6ου bio-Mechanical, η αφίσα της παράστασης Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, τα trailer, οι χορηγοί και οι χορηγοί επικοινωνίας.