MY KTEO

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Χωρίς beach bar, πολυκοσμία, επιτήδευση: Η Σκύρος ανάμεσα στα ελληνικά νησιά για ποιοτικές διακοπές χαλάρωσης


Αυτές τις ημέρες, όλο και περισσότερο τα social media ή η lifestyle ειδησεογραφία γεμίζουνε με εικόνες από τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο και άλλους παγκοσμίως γνωστούς δημοφιλείς προορισμούς. Tόσο για τις φυσικές ομορφιές τους όσο και για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα τους και τις πραγματικά πάρα πολλές επιλογές για διασκέδαση.

Αλλά υπάρχουν και άλλα μέρη στην Ελλάδα. Για όσους προτιμούν να κάνουν διακοπές χωρίς πολυκοσμία, χωρίς πολύβουα beach bar, χωρίς να μεταφέρουν την αστική καθημερινότητα και τις συνήθειες τους εκεί που παραθερίζουν. Υπάρχουν ακόμα ελληνικά νησιά όπου μπορείτε να κάνετε πραγματικά χαλαρωτικές διακοπές, χωρίς ξαπλώστρες, χωρίς ουρές αναμονής σε ταβέρνες και εστιατόρια, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα βρείτε χώρο στην παραλία. Ακολουθούν 7 επιλογές που ταιριάζουν στους ταξιδιώτες που αντιλαμβάνονται τις διακοπές πάνω από όλα σαν «αποτοξίνωση».

Σκύρος
Το νοτιότερο και μεγαλύτερο νησί των Σποράδων είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για όσους ψάχνουν ηρεμία. Στη Σκύρο θα έχετε διαφορετική αντίληψη για το φυσικό τοπίο του νησιού αναλόγως το πού θα είναι το κατάλυμά σας. Το βόρειο μέρος, είναι όπως και στις υπόλοιπες Σποράδες «πράσινο». Με πευκοδάση και πυκνή βλάστηση. Το νότιο παραπέμπει περισσότερο στην κυκλαδίτικη «ξεραΐλα». Στην Σκύρο θα κολυμπήσετε σε εξαιρετικές παραλίες , συνήθως μη οργανωμένες. Θα απολαύσετε ψάρι και θαλασσινά σε προσιτές τιμές. Θα δείτε τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο στο Παλαμάρι -εκεί ανακαλύφθηκε πριν από λιγότερο από πενήντα χρόνια ένας προϊστορικός οικισμός που κατοικήθηκε πριν 4500 χρόνια.

Θα επισκεφθείτε μία από τις φάρμες όπου ζουν, προστατεύονται και αναπαράγονται τα σκυριανά αλογάκια, μια σπάνια φυλή μικρών αλόγων. Πάνω από όλα, θα περάσετε ποιοτικές διακοπές και μέρες ηρεμίας σε ένα μέρος που ξεχνάει κανείς ότι απέχει λιγότερο από 4 ώρες με αυτοκίνητο και πλοίο από την Αττική.



Με πληροφορίες από travel.gr