MY KTEO

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Ικανοποίηση των αστυνομικών της Ευβοίας μετά τις τοποθετήσεις του Συμβουλίου Μεταθέσεων


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ένωση μας, μέσω του εκπροσώπου μας στο Συμβούλιο μεταθέσεων, λαμβάνοντας υπόψιν το άρθρο

2  του Καταστατικού της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας «…η βελτίωση των συνθηκών εργασίας η  δημιουργία όρων για την αρτιότερη κι αποτελεσματικότερη εκτέλεση του έργου των αστυνομικών... » καθώς και  το άρθρο 5 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ παρ. 2 «… όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την  απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας,….», το άρθρο 1 Γενικές Υποχρεώσεις του Κώδικα Δεοντολογίας του Αστυνομικού (Π.Δ. 254/2004, Φ.Ε.Κ. 238/Α΄) «…υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και εκτελεί τα  καθήκοντα του , όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι ... », «… ενεργεί πάντοτε με σκοπό την εξασφάλιση της  δημόσια τάξης και ασφάλειας , την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και την διαφύλαξη των νόμιμων  συμφερόντων των πολιτών…» καθώς και των διαταγών του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή  αναφορικά με το πλέγμα εμφανούς αστυνόμευσης και πιστής εφαρμογής των διατάξεων του Π.Δ. 141/91  «Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου Δημοσίας τάξης και θέματα  οργάνωσης Υπηρεσιών», την 28-07-2022, συμμετείχε στην Συγκρότηση Συμβουλίου Μεταθέσεων της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Ευβοίας.

Αδιαπραγμάτευτος σκοπός της Ένωσης είναι η βελτίωση της υπηρεσιακής ζωής ΟΛΩΝ των συναδέλφων  μας, ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ από πελατειακές σχέσεις, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συντεχνιακές και προσωπικές  επιδιώξεις, αποσοβώντας το φαινόμενο αστυνομικών δύο ταχυτήτων: πατρίκιοι και πληβείοι, δημιουργία  «υδροκέφαλων» και μάλιστα επιτελικών Υπηρεσιών και «ατροφία» άλλων, αλλά και εκδικητικές αποσπάσεις την  θερινή περίοδο, διαταράσσοντας την υπηρεσιακή ζωή των συναδέλφων μας. 

Η ΙΣΧΥΡΗ και ΝΩΠΗ εντολή των συναδέλφων μας για την ενίσχυση των υπηρεσιών που «στενάζουν»  χρόνια από την υποστελέχωση, γεγονότα που επιβεβαιώνονται από τους απλούς φορολογούμενους πολίτες αλλά

και από αναφορές-επιστολές τοπικών Δημάρχων όπως της Σκύρου, της Καρύστου, της Ερέτριας και του  Μαντουδιου, (σχετικό αίτημα ενίσχυσης της Αστυνόμευσης είχε καταθέσει ο Δήμος Καρύστου την 17/02/2020 με  αρ. πρ. 1773 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Γραφείο Γ.Γ. Δημοσίας Τάξης κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο), αισθανθήκαμε την ανάγκη να σας ανακοινώσουμε ότι η αρχή έγινε με ουσιαστικές ενισχύσεις και όχι  αστυνομικούς «φαντάσματα». 

Συγχαίρουμε λοιπόν :

Τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Ταξίαρχο κ. Αθανάσιο ΓΕΡΟΓΙΑΚΟΜΟ, ο οποίος  καίτοι διοικεί την Διεύθυνση μας το τελευταίο τετράμηνο και ερχόμενος από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση  Αττικής, αντιλήφθηκε άμεσα το χρόνιο πρόβλημα που τόσα χρόνια δεν μπόρεσαν προγενέστεροι Διευθυντές και  μάλιστα Ευβοιώτες (!!!!) καθώς και τα μέλη του Συμβουλίου Μεταθέσεων της Δ.Α. Ευβοίας. Επίσης, χαιρετίζουμε  και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγο κ. Σπυρίδωνα ΣΚΛΑΒΟ, ο  οποίος αφουγκράστηκε τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών αλλά και των πολιτών του πολύπαθου Νησιού μας  από τις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες, στηρίζοντας με τις κατάλληλες εντολές την ενίσχυση της  αστυνόμευσης η οποία αποτελεί ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ δικαίωμα και κεκτημένο του Έλληνα φορολογούμενου. 

Οι αποφάσεις του πρόσφατου συμβουλίου μεταθέσεων έδειξαν ότι έπειτα και από την αλλαγή του  Δεκεμβρίου του 2021, κάτι αλλάζει για όλους μας που οραματιζόμαστε σκεπτόμενοι το συλλογικό συμφέρον των  συναδέλφων μας, δίνοντας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την δυνατότητα σε Υπηρεσίες που μέχρι σήμερα ήταν στην «εντατική» να  ζωντανέψουν και να προσφέρουν στον Ευβοιώτη συμπολίτη μας.

Προβλήματα υπάρχουν αλλά η διάθεση και η ακλόνητη θέληση να αλλάξουν μας οδηγεί!

Γιαυτό λοπόν, πέραν των υπηρεσιακών μας παραγόντων οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και το σύνολο  των πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων του Νομού μας που κατανόησαν τα προβλήματα του Ευβοιώτη  Αστυνομικού και ενέργησαν με το συμφέρον του αστυνομικού και όχι των πολιτικών τους σχέσεων. 

Τέλος, πρέπει να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά τον Επίτιμο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ.  Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ για την πραγμάτωση των υποσχέσεων του στην από 10-03-2022 συνάντηση του με το  Προεδρείο της Ενώσεώς μας και ο οποίος από κοινού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη  ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ, ενίσχυσε την Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας στις τρέχουσες μεταθέσεις, αναμένοντας την  συνέχιση αυτής της προσπάθειας !!

Η Ένωση μας, με αρωγό και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, θα συνεχίσει να  αναδεικνύει τα προβλήματα των αστυνομικών, να υπερασπίζεται με όποιο κόστος του σκοπούς της και να  προτείνει ορθολογικές λύσεις σύμφωνα με την αρχή της νομιμότητας, διότι τα προβλήματα που μας απασχολούν  δεν σταματούν εδώ !!!!!! 

Ο σεμνός αγώνας μας για την ορθολογική διαχείριση, την ισονομία και την αξιοκρατία θα είναι συνεχής,  αδιάκοπος και ταπεινός…

Το χρωστάμε στον Αστυνομικό της Εύβοιας!

Το χρωστάμε στους Ευβοιώτες συμπολίτες μας!