MY KTEO

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Η εορτή του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στις Μηλιές β. Ευβοίας

Στον ιστορικό οικισμό των Μηλεών της Β. Ευβοίας και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η ετήσια μνήμη του σοφωτάτου διδασκάλου της Εκκλησίας μας, Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του σε μία από τις πιο όμορφες αλλά και σκληρά δοκιμασμένες ορεινές τοποθεσίες της πυρόπληκτης Β. Εύβοιας.




Κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, έλαβε χώρα στον πανηγυρίζοντα ναό του Οσίου Νικοδήμου ιερό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ι. Μ. Χαλκίδος Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα, με την συμμετοχή των ευλαβών Ιερέων της Επαρχίας Ιστιαίας, των Πρωτ. Γεωργίου Χαιρόπουλου-Εφημερίου Αγ. Αθανασίου Πολιούχου Ιστιαίας, Ιωάννου Θάνου-Εφημ. Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας και Τοποτηρητού της Ενορίας Μηλεών, των Οικον. Ιωάννου Σούρα-Εφημ. Ωρεών, Αθανασίου Καραβά-Εφημ. Ασμηνίου, Ευσταθίου Αναγνώστου-Εφημ. Αγριοβοτάνου και των Πρεσβ. Χρήστου Βλάχου-Εφημ. Γερακιούς, Ιωάννου Σιαφλέκη-Εφημ. Μονοκαριάς, Ιωάννου Καραγκούνη-Εφημ. Βουτά και Αθανασίου Γερογιάννη-Εφημ. Κεράμειας καθώς και πολλών Χριστιανών της επαρχίας Ιστιαίας, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν τόσο το εορταζόμενο άγιο όσο και τον μακαριστό κτήτορά του Ι. Ναού, Αρχιμ. Ιωακείμ Γιάννο.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε, σε κλίμα συγκίνησης και Ιερό Μνημόσυνο για τον καταγόμενο εκ Μηλεών Αρχιμ. Ιωακείμ Γιάννο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σαράντα ημερών από την εκδημία του.

Με το πέρας των Ιερών Ακολουθιών προσφέρθηκε ευλογημένο φαγητό σε όλους, όπως άλλωστε είναι συνήθεια και παράδοση της τοπικής μας Εκκλησίας καταδεικνύοντας έτσι την εξαιρετική διάθεση των Χριστιανών μας για την καλλιέργεια των αρετών της ενότητας και της αγάπης γύρω από το κοινό τραπέζι της Εκκλησίας.