MY KTEO

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Ανακοινώθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής


Τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας την εφαρμογή του μέτρου που ήδη από πέρυσι έχει αφήσει εκτός δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης χιλιάδες αποφοίτους.

 

Υπενθυμίζεται ότι από την εφαρμογή του μέτρου, επιβεβαιώνεται ότι δεν αποσκοπεί στον αποκλεισμό υποψηφίων που έγραψαν στις πανελλαδικές εξετάσεις βαθμούς 2 και 3 στα 20 -στους οποίους αναφερόταν υποκριτικά ξανά και ξανά η κυβέρνηση προπαγανδίζοντας την ΕΒΕ ως μέσο διασφάλισης ακαδημαϊκών προϋποθέσεων και των ίδιων των υποψηφίων- αλλά και παιδιά που πέτυχαν πολύ υψηλότερες βαθμολογίες και δεν μπορούν καν να δηλώσουν στο μηχανογραφικό δελτίο τμήματα.

 

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΒΕ προκύπτει από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο και Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές και τα Τμήματα των Πανεπιστημίων. Κάθε σχολή ή τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές.

 Στο μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Δευτέρα 18 Ιούλη η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων. Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους, την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτέμβρη καταθέτουν Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις τους, μετά τις Επαναληπτικές Εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας

Ο πίνακας με τις ΕΒΕ σχολών ΓΕΛ.

Ο πίνακας με τις ΕΒΕ σχολών ΕΠΑΛ.