MY KTEO

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

«Η Χαρτοπαίχτρα» του Δημήτρη Ψαθά, στην Ερέτρια


Η κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, «Η Χαρτοπαίχτρα», ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νικόλα Φραγκάκη, και σκηνικά Γιάννη Γκανά, στις 23 Ιουλίου, στις 9μμ, στην Ερέτρια. Προηγουμένως ανέβηκε στο «Ανοικτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης», της Σκάλας Ωρωπού.

Μια σάτιρα χαρακτήρων και ηθών της ελληνικής μεσοαστικής τάξης της δεκαετίας του ’60, με τη θεατρική γλώσσα του Δημήτρη Ψαθά. Το δίλημμα της χαρτοπαίχτρας είναι, το χαρτί ή ο άνδρας της. Η Αλέκα είναι τόσο παθιασμένη με τα χαρτιά, που δε λογαριάζει τίποτα μπροστά στο... «καρέ».
Ο Ψαθάς αποπειράται να συλλάβει τον έλληνα μικροαστό σε μια κοινωνική του εκδήλωση. Το έργο που έχει γραφτεί το 1963, υπηρετεί το θέατρο χαρακτήρων, και κινείται ανάμεσα στη φάρσα και στην κωμωδία. Έχει ανατροπές, καλά σχεδιασμένους τύπους, και στρωτή γλώσσα.

Στο ρόλο της «Χαρτοπαίχτρας» η Κάτια Αναγνώστου. Παίζουν ακόμη οι, Αθηνά Δημητριάδου, Νάνσυ Καππή, Ολυμπία Κοκκίνη, Δαμιανός Κόπελος, Ειρήνη Κοπέλου, Σάκης Παπαδημητρίου, Θόδωρος Πασχαλίδης, Ελένη Ράπτη, Νίνα Σέττα, Ανθή Χορμοβίτη. 

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει ο πολιτιστικός σύλλογος Σκάλας Ωρωπού.

Χώρος εκδήλωσης: Κεντρική πλατεία Ερέτριας.