MY KTEO

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Κορωνοϊός – Ματίνα Παγώνη για παραλλαγή «Κένταυρος»: Θα έρθει και στην Ελλάδα


Για την παραλλαγή «Κένταυρος», η οποία ήταν γνωστή ήδη από τον Μάιο όταν και πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία, μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) επεσήμανε πως θα έρθει και στην Ελλάδα.

«Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη κρούσματα και περισσότερες πληροφορίες, όμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει πει πως είναι μια μετεξέλιξη της Όμικρον 2, που επικράτησε τον Φεβρουάριο», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

«Αυτό που θέλουν να δουν οι ειδικοί, είναι κατά πόσο είναι μεταδοτική η νέα παραλλαγή και εάν προκαλεί σοβαρή νόσηση», πρόσθεσε.

«Οι μέχρι τώρα παραλλαγές προκαλούσαν νόσηση του ανώτερου αναπνευστικού, εάν συνεχιστεί αυτό για εμάς είναι καλό διότι δεν θα έχουμε διασωληνώσεις, δεν θα έχουμε θανάτους» εξήγησε η Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ωστόσο πως αυτή τη στιγμή σημειώνεται αύξηση νοσηλειών στα νοσοκομεία κατά 40%.

«Μάσκα σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους»
Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη συνέστησε στον κόσμο να φοράει μάσκες σε κλειστούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ σχετικά με την τέταρτη δόση του εμβολίου τόνισε ότι υπάρχουν επίσημα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν την ωφελιμότητα της δόσης στους άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα.

«Για τη δεύτερη ηλικιακή ομάδα, 30-59 δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές μελέτες, ενδέχεται να υπάρξουν έως το Νοέμβριο» σημείωσε.

Κλείνοντας η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως αυτοί που έχουν κάνει την 3η δόση και έχουν νοσήσει μετά από αυτήν, είναι σαν έχουν κάνει την 4η δόση και δεν χρειάζεται να τη λάβουν.



topontiki.gr