MY KTEO

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Νίκος Παπανδρέου – Ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου εξομολογείται: «Βλέπεις εχθρικά το τρίτο πρόσωπο στο γάμο των γονιών σου»


Ο Νίκος Παπανδρέου βρέθηκε σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, “Στούντιο 4” με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου το οποίο βασίζεται σε πολλές άγνωστες ιστορίες που είχε ζήσει ως παιδί δίπλα στον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Όπως είπε, στο βιβλίο έχει χρησιμοποιήσει κατά κύριο λόγο τα πραγματικά ονόματα των ηρώων με εξαίρεση εκείνο μιας πολύ γνωστής συντρόφου του πατέρα του και εξήγησε τον λόγο.

«Καλώς ή κακώς όλη η Ελλάδα έχει δει την ιστορία του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν είναι σκανδαλοθηρικό. Δεν έβαλα το όνομα της γυναίκας αυτής γιατί έχω βάλει και μυθιστορηματικά στοιχεία. Δε ξέρω τι συζητάγανε όταν ήταν μόνοι τους. Για να πάρεις απόσταση από μια σχέση του πατέρα σου, πρέπει να είσαι αρκετά ώριμος για να δεις και τι θέση της τρίτης γυναίκας και να της δώσεις κι εκείνης αξία. 

Όχι να είναι εχθρός. Όταν είσαι μικρός και βλέπεις ο πατέρας σου να έχει σχέση, βλέπεις το τρίτο άτομο εχθρικά. Σαν συγγραφέας πρέπει να δώσεις και μια ουσία σε αυτό το άτομο, δε μπορεί να είναι ένα τίποτα. Αυτή η σχέση είναι ένας πυρήνας του βιβλίου» είπε ο Νίκος Παπανδρέου.



tlife.gr