MY KTEO

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Πώς θα καταλάβετε ότι η σχέση σας περνάει κρίση


Πολλές φορές στις ανθρώπινες σχέσεις τυχαίνει να μην εξελίσσονται όπως θέλουν οι εμπλεκόμενοι με αποτέλεσμα να νιώθουν απόγνωσή.

Αν η σχέση σου περνάει κρίση και έχεις τη θέληση, τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου τότε ίσως υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Πώς όμως θα καταλάβεις ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση;

Αυτά είναι τα σημάδια:

Υπάρχει υπερβολική ζήλια.

Το ζήτημα της ζήλιας είναι δίκοπο μαχαίρι. Το να ζηλεύει κανείς λίγο είναι θεμιτό, γιατί εκφράζει το έντονο ενδιαφέρον και τον πόθο για τον σύντροφό του. Όταν όμως τα σκηνικά ζήλιας ξεφεύγουν των ορίων, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά μεταξύ σας.

Δεν έχετε πλέον τους ίδιους στόχους.

Μπορεί όταν ξεκινήσατε να θέλατε τα ίδια πράγματα. Εξακολουθείτε και τώρα; Σκέψου το. Αφουγκράσου τα θέλω του συντρόφου σου. Συμπίπτουν με τα δικά σου; Αν όχι, τότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να σε προβληματίσει.

Δεν αισθάνεσαι ο εαυτός σου.

Ναι, η σχέση είναι μία ένωση. Καλό είναι να λειτουργείτε ως ομάδα. Αν κάπου όμως μέσα σε αυτό, έχεις ξεχάσει ποια είσαι, τότε ίσως πρέπει να αποστασιοποιηθείς λίγο, ώστε να δεις τα πράγματα πιο ξεκάθαρα.

Υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσά σας.

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο που μπορεί να συμβεί ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Οι σύντροφοι πρέπει να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον. Εάν λειτουργούν ανταγωνιστικά, πρόκειται για ένα ξεκάθαρο σημάδι τοξικότητας.


govastileto.gr