MY KTEO

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Η "Στερεά Υπεροχής" δίπλα στις τοπικές κοινωνίες


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου, η 15η τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Η παράταξή μας "Στερεά Υπεροχής", έθεσε προ Η.Δ. τόσο το μεγάλο ζήτημα της ΛΑΡΚΟ όσο και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που δημιουργούνται στο Αλιβέρι, από τη λειτουργία του λατομείου και την πρωτογενή καύση των κλαδεμάτων, απο την εκεί τσιμεντοβιομηχανία, κάτι που πιθανότατα αντιβαίνει στην εθνική και ευρωπαική νομοθεσία. Η παράταξή μας ζήτησε να απαντηθούν γραπτώς τα παρακάτω ερωτήματα:

έχει ενεργοποιηθεί και λειτουργήσει η Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου στο Αλιβέρι;

έχουν διενεργηθεί σχετικοί έλεγχοι και ποιο είναι το αποτέλεσμά τους;

είναι νόμιμη ή όχι η "ενεργειακή αξιοποίηση" (καύση) των κλαδεμάτων σε τσιμεντοβιομηχανίες, χωρίς αυτά να υποστούν επεξεργασία σε Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων;

Κατατέθηκαν επίσης από τα στελέχη της παράταξης, σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις για την καταστροφική φωτιά στον ιστορικό ελαιώνα της Άμφισσας, για τη χρηματοδότηση και κατασκευή οδικού έργου στη Βοιωτία και για το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λαμίας.

Στα θέματα της τακτικής συνεδρίασης στηρίξαμε την εισήγηση για αρνητική γνωμοδότηση τόσο στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση έξι (6) Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στη θέση «Νότια Σκύρος - Όρος Κόχυλας», όσο και για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κατασκευής και λειτουργίας συγκροτήματος (4) τεσσάρων Αιολικών Σταθμών Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων, στο Δήμο Ερέτριας και στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, στηρίζοντας τις ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και τις απόψεις των τοπικών κοινωνιών.

Στηρίξαμε επίσης την πρόταση χρηματοδότησης των έργων αποκατάστασης των ζημιών στη Σκύρο, από την τελευταία θεομηνία που έπληξε το νησί.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει με την ίδια συνέπεια να υπηρετεί το θεσμικό της ρόλο και να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, όπως αυτό προσδιορίζεται από τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνίων, των συλλογικών οργάνων και όχι από τα κέντρα και τα παράκεντρα που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο.