MY KTEO

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Την επαναλειτουργία του Λιμεναρχείου Αλιβερίου ζήτησε ο Θ. Ζεμπίλης από τον Αρχηγό του Λ.Σ. Αντιναύαρχο Γ. Αλεξανδράκη. Στα αιτήματα και η στελέχωση του Λ.Σ. Λίμνης με μόνιμο προσωπικό


Συνάντηση με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η αναβάθμιση του Δ΄ Λιμενικού Τμήματος Αλιβερίου σε Λιμεναρχείο, καθώς και θέματα που αφορούν τα λιμεναρχεία Κύμης, Μαντουδίου, Χαλκίδας, στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού στη Λίμνη και επαναλειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Μαρμαρίου.  

Ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε στον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι η δικαιοδοσία της Λιμενικής Αρχής Αλιβερίου εκτείνεται σε συνολικό μήκος ακτογραμμής 63 Km. Εντός της συγκεκριμένης έκτασης λειτουργούν δύο Βιομηχανικές Παράκτιες εγκαταστάσεις [ΔΕΗ-ΑΓΕΤ (με τις ανάλογες Λιμενικές Υποδομές)], καθώς και οι λιμένες Αλιβερίου, Πετριών και Αλμυροπόταμου με τις καθορισθείσες Χερσαίες Ζώνες αυτών. Συν τοις άλλοις, στα συγκεκριμένα λιμάνια δραστηριοποιούνται κατά μέσο όρο περί τα 160 σκάφη στα οποία συμπεριλαμβάνονται 03 λάντζες, 1 Ρ/Κ, 1 σκάφος τοπικών δρομολογίων και περίπου 50 Α/Κ, καθώς και δεκαοκτώ μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας. «Συνεπώς, η εν λόγω λιμενική αρχή χρήζει αναβάθμισης και ενίσχυσης, κάτι που θα επιτευχθεί από τη μετατροπή του Λιμενικού Τμήματος σε Λιμεναρχείο», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας.   

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε την ανάγκη ενίσχυσης σε μέσα και προσωπικό του Λιμεναρχείου Κύμης, μίας περιοχής που διαθέτει ένα σημαντικό λιμένα στρατηγικού ενδιαφέροντος, φιλοξενεί την Ακαδημία Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και έχει υπό την εποπτεία της μία μεγάλης έκτασης περιοχή ευθύνης.  

Έπειτα, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε να βρεθεί λύση για το κτιριακό θέμα του Λιμεναρχείου Μαντουδίου, καθώς και να ενισχυθεί η υπηρεσία με επιπρόσθετο προσωπικό, δεδομένου ότι η κίνηση στο λιμάνι στο Κυμάσι αυξάνεται διαρκώς. «Το τρέχον έτος οι επιβάτες που θα χρησιμοποιήσουν το λιμάνι του Μαντουδίου για να ταξιδέψουν προς τις Σποράδες (Σκόπελος – Σκιάθος – Αλόννησος) αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τους 120.000, γεγονός που αποδεικνύει την δυναμική της ακτοπλοϊκής γραμμής και την σπουδαιότητα του λιμανιού της περιοχής. Επιπλέον, αυξητική τάση παρατηρείται και στη γραμμή Κυμάσι – Θεσσαλονίκη, που λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Όπως καταλαβαίνεται, για να μπορέσει η υπηρεσία να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες χρειάζεται ενίσχυση», ανέφερε ο Θανάσης Ζεμπίλης. 

Τέλος, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε την στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού στη Λίμνη, την επαναλειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Μαρμαρίου, καθώς και την ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό των Λιμεναρχείων σε Λουτρά Αιδηψού, Χαλκίδα, Κάρυστο, Σκύρο και Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας.  

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα του Βουλευτή Ευβοίας και να απαντήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ και οι δύο συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία και συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων.