MY KTEO

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Βενζίνη: Τι γίνεται με την τιμή της - «Θέλουν να πάρουν πίσω τα τεράστια ποσά που έχασαν τη διετία της ακινησίας»


Σε εξωφρενικά επίπεδα παραμένουν οι τιμές στα καύσιμα, με τη βενζίνη να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο βάζοντας «φωτιά» στην τσέπη των καταναλωτών.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (11/7) στο MEGA, η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, τόνισε ότι παρά τις αυξήσεις, έχει αρχίσει αποκλιμάκωση στις τιμές.

«Έχουμε μέσο όρο στην Αττική 2.3 ευρώ/ λίτρο από τα 2.50 που είχε φτάσει. Δεν έχουν λογική αυτές οι αυξήσεις στα καύσιμα», σημείωσε η ίδια.

«Όσους πιάνουν, να τους παίρνουν την άδεια και να μην ξανανοίγει το πρατήριο»
Παράλληλα, όπως εξήγησε «όσο ανεβαίνει η τιμή, τόσο λιγότερα λίτρα δίνουμε και τόσο αυξάνεται το παρεμπόριο», για το οποίο ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις.

«Πρέπει όσους πιάνουν, να τους παίρνουν την άδεια και να μην ξανανοίγει το πρατήριο. Έτσι θα πάρουν το μήνυμα όσοι ασχολούνται με το παρακράτος», διεμήνυσε.

«Βουτιά» 30% στην κατανάλωση καυσίμων
Σύμφωνα με την κ. Ζάγκα, η κατανάλωση στα καύσιμα, λόγω των αυξημένων τιμών, σημείωσε πτώση έως και 30%, ενώ, όπως υπογράμμισε, δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στις τιμές προ των αυξήσεων.

«Τα μεγάλα ενεργειακά συμφέροντα και οι παραγωγοί του πετρελαίου έχασαν τεράστια ποσά τα δύο χρόνια της ακινησίας και θέλουν να τα πάρουν πίσω», είπε.

Αγώνας των βενζινοπωλών είναι η μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, που «είναι τα ¾ της τιμής», όπως ανέφερε.

Η κ. Ζάγκα επισήμανε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα πρατήρια που δίνουν φθηνή βενζίνη, καθώς «το παρεμπόριο ανθεί».


ieidiseis.gr