MY KTEO

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Βιβλία της εκδοτικής παραγωγής του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών


Μια αξιόλογη δωρεά έλαβε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, προς το οποίο εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες.

Η δωρεά περιλαμβάνει πέντε παιδικά βιβλία της τρέχουσας εκδοτικής παραγωγής του ιδρύματος, τα οποία ξεχωρίζουν για τη θεματολογία τους και το ποιοτικό τους περιεχόμενο. Συγκεκριμένα, η συλλογή της βιβλιοθήκης εμπλουτίστηκε με τα κάτωθι τεκμήρια.

1.         Καλαντζάκου Σοφία, Μπαρούτι για την Επανάσταση (σε Γραφή Braille)

2.         Καλαντζάκου Σοφία, Μπαρούτι για την Επανάσταση

3.         Καραγιάννη-Τόλκα Ματουλα, Το αρχοντικό του μεταξιού

4.         Καφετζάκη Τόνια, Γρίφοι για την Αθήνα

5.         Μέγα Χάρις, Η ασημένια ζώνη

Πρόκειται για βιβλία που μεταλαμπαδεύουν στο νεανικό αναγνωστικό κοινό τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, εστιάζοντας στον ιστορικό ρόλο περιοχών και της δημιουργίας σημαντικών μουσείων, όπως του Μουσείου Μετάξης στο Σουφλί, της Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα και της Υδροκίνησης στη Δημητσάνα. Αξίζει να σημειωθεί, η δωρεά του βιβλίου «Μπαρούτι για την επανάσταση» σε γραφή Braille, το οποίο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με το Φάρο Τυφλών Ελλάδος, επιτρέποντας έτσι στη βιβλιοθήκη, να εξυπηρετεί άτομα με προβλήματα όρασης δημιουργώντας έτσι ισότιμες ευκαιρίες στη γνώση για όλους.

Η υπεύθυνη

Μαρία Αναστασίου