Evia Top: Νέα κατηγορία και δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Νέα κατηγορία και δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας


Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται και για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος της ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης. Αύριο θα οδηγηθεί για συμπληρωματική απολογία, ωστόσο αναμένεται να πάρει προθεσμία.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, πριν χορηγήσει την θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην 9χρονη στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, είχε προσπαθήσει άλλη μια φορά να της αφαιρέσει τη ζωή ενώ νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Ο κ. Νούλης, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί γα τον θάνατο της Τζωρτζίνας, τον Ιανουάριο του 2022, άσκησε εναντίον της 33χρονης μητέρας συμπληρωματική ποινική δίωξη για την προσπάθειά της να δολοφονήσει την κόρη της λίγο πριν τελικά το παιδί υποκύψει στη θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

Η Πισπιρίγκου ήδη έχει κληθεί σε συμπληρωματική απολογία για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα, η οποία διερευνά την υπόθεση, και έτσι αναμένεται αύριο το πρωί να μεταχθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων από τον Κορυδαλλό όπου κρατείται.

Η Ρούλα Πισπαιρίγκου, όπως έχει δικαίωμα, πιθανότατα θα ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν η ίδια και ο δικηγόρος της για όσα της καταλογίζονται με τη νέα κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος της, ώστε να ετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Ο εισαγγελέας, στοιχειοθετώντας τα δεδομένα της υπόθεσης θανάτου της 9χρονης κόρης της κατηγορουμένης, θεωρεί ότι λίγους μήνες πριν τον θάνατο του παιδιού η μητέρα του είχε επιχειρήσει και πάλι να οδηγήσει την 9χρονη στον θάνατο. Σύμφωνα με την εισαγγελική αξιολόγηση, το κοριτσάκι νοσηλευόταν στο «Καραμανδάνειο» χωρίς παθολογικά ευρήματα, πλην όμως εκδήλωσε καρδιακή ανακοπή. Κατά τον κ. Νούλη το περιστατικό οφείλεται σε εξωτερική παρέμβαση και συγκεκριμένα από την 33χρονη κατηγορουμένη που ωστόσο δεν πέτυχε το θανατηφόρο αποτέλεσμα που επεδίωξε καθώς το αντιμετώπισαν άμεσα οι γιατροί του νοσοκομείου.

Το υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου για Μαλένα και Ίριδα
Ένα 16σελιδο υπόμνημα κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στους αξιωματικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος.

Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, η οποία τώρα κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως βασική ύποπτη και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή της στις δολοφονίες των κοριτσιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, σε αυτό το υπόμνημα, αναφέρεται στις κακώσεις που διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας στα πρόσωπα της Μαλένας και της Ίριδας, υποστηρίζοντας πως έγιναν προθανάτια.

Ωστόσο, η 33χρονη φαίνεται πως παρουσιάζει τώρα εκθέσεις ειδικών θέλοντας να αντικρούσει το πόρισμα των ιατροδικαστών, λέγοντας πως οι κακώσεις προηγήθηκαν μεταθανάτια.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε και μία λεπτομερή περιγραφή από την αρχή για τη σχέση της - από το 2013 - μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 που πέθανε η Τζωρτζίνα.

Υπενθυμίζεται, ότι η κατηγορούμενη ήταν προγραμματισμένο να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Αναμενόταν να καταθέσει το υπόμνημά της σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Όμως, ο δικηγόρος ζήτησε ολιγόωρη παράταση και τελικά το κατέθεσε στις 6 το απόγευμα.

Όπως είχε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες ο συνήγορός της, Όθωνας Παπαδόπουλος, το γραπτό υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν πλήρες, πολυσέλιδο και καλά τεκμηριωμένο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η προφυλακισμένη να χρειαστεί να κληθεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για να δώσει περαιτέρω, προφορικές εξηγήσεις στους αστυνομικούς.iEidiseis.gr