MY KTEO

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Πράσσου: Επιστολή παραίτησης από την προεδρία του Απόλλωνα Ερέτριας


Την παραίτηση της από την προεδρία του Απόλλωνα Ερέτριας ανακοίνωσε η Ελεντίνα Πράσσου, με ανάρτηση της στο fb. Συγκεκριμένα αναφέρει

‘Η αγωνιστική περίοδος 2021-2022 αντικειμενικά ήταν μία χρονιά «ιδιαίτερη» με πληθώρα προβλημάτων, που δοκίμασαν έντονα τον αγωνιστικό χώρο και την κοινωνία ολόκληρη, εξαιτίας του κορωνοϊού. Δεν ήταν λίγα εκείνα που έμειναν στη μέση… σκέψεις, προγραμματισμός, δράσεις, όλα έμειναν στάσιμα, όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα.

 

Το περσινό καλοκαίρι στάθηκε το εφαλτήριο για την αναγέννηση! Επτά άνθρωποι αποφασίσαμε να δώσουμε σάρκα και οστά στα όνειρα και τις ελπίδες για την τύχη και την εξέλιξη της ιστορικής ομάδας του ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, επτά άνθρωποι με συνοδοιπόρους και συναγωνιστές τον προπονητή, τον φροντιστή της ομάδας και φυσικά τους 20 πρωταγωνιστές αυτού του ονείρου!

 

Κι έτσι ξεκίνησε το ταξίδι…

 

Η απόφαση να αναλάβω τη διοίκηση της ομάδας μας, καθοδηγήθηκε αποκλειστικά από την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και από την επιμονή μου να προσπαθώ να κατακτήσω στόχους και όνειρα!

 

Είναι αυτονότητο πως η ατομική μου προσπάθεια, μεμονωμένα και χωρίς συνοδοιπόρους, δεν θα μπορούσε να φέρει κανένα αποτέλεσμα και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο προαναφέρθηκα στον προπονητή, τον φροντιστή και τους 20 μαχητές μας!

 

Γιατί στο χώρο του αθλητισμού και ιδίως στο χώρο του ομαδικού αθλητισμού, από την ιδέα μέχρι την υλοποίηση, από τη σκέψη μέχρι την κατάρτιση προγραμμάτων και την εφαρμογή τους, ο ανθρώπινος παράγοντας συνιστά την προϋπόθεση και η ομάδα το όχημα!

 

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραγκωνίσω το γεγονός ότι σε όλα αυτά, τρία άτομα, τρεις

βασικοί συνεργάτες της ομάδας, στέκονταν πάντα πλάι μου.

 

Πολλοί λοιπόν βιάστηκαν να κρίνουν τη λειτουργία της ομάδας, εστιάζοντας μόνον στο τελικό αποτέλεσμα παραγκωνίζοντας εντελώς τη δύσκολη καθημερινότητα της ομάδας και της διοίκησης, έσπευδαν να αποδώσουν αρνητικούς χαρακτηρισμούς, δίχως να ενστερνίζονται τον καθημερινό αγώνα

της διοίκησης, να προσφέρει στους παίκτες μας το καλύτερο δυνατό αγνοώντας επιδεικτικά, ότι τα μέσα για να αποκτήσουμε, όσα επιθυμούμε για τους παίκτες μας, παρέμεναν πενιχρά, όπως συμβαίνει σε πολλές ερασιτεχνικές ομάδες.

 

Στον αγωνιστικό τομέα η ομάδα μας παρουσίασε πολλά πρόσωπα, καθώς σε σημαντικά παιχνίδια δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, δεν θα σταθώ όμως άλλο σε αυτό τα στατιστικά στοιχεία κάθε αγώνα υπάρχουν και οι ειδικοί είναι αυτοί που θα κάνουν τις αναλύσεις και θα προσπαθήσουν για την επίλυση των προβλημάτων.

 

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω: – Όλους όσους ήταν δίπλα μου,δίπλα στην ομάδα της πόλης μας ,σ όλο αυτό το ταξίδι…

το ΔΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ το Γιάννη Μιχελή, τη Σοφία Βλάχου, τον προπονητή της ομάδας κ. Βαλκάνο Δημήτρη, τον φροντιστή μας, τον Τάκη μας, τον άνθρωπο που ζήσαμε ώρες πολλές μαζί, τους 20 ποδοσφαιριστές τα ‘παιδιά’ μου όπως τα αποκαλούσα αυτούς τους πρωταγωνιστές που «μου» και «μας» χάρισαν πολύ όμορφες στιγμές. Θέλω όμως κυρίως να ευχαριστήσω το φίλαθλο κοινό ,τους επιχειρηματίες εντός και εκτός Ερέτριας που στάθηκαν δίπλα μας και συνέδραμαν με όλη τους την δύναμη, τους βουλευτές εν

ενεργεία αλλά και τους υποψήφιους βουλευτές ΕΥΒΟΙΑΣ, την ΕΠΣΕ, τους γιατρούς, τους φυσικοθεραπευτές, τα φαρμακεία της πόλης μας, τους διαιτητές, το Δήμο Ερέτριας για τα χρήματα που δόθηκαν για τις μακρινές μας μετακινήσεις , το ΝΠΔΔ για την αποκατάσταση των πάγκων αρχές του Σεπτέμβρη και των καθισμάτων στις εξέδρες μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου , τον κ. Παύλο – υπάλληλο στο γήπεδο-, την Ακαδημία της Ερέτριας ,το νομικό σύμβουλο της ομάδας μας, τις ομάδες τις γειτονικές(και μη), που μας προσέφεραν τα γήπεδά τους, όταν οι καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεπαν να κάνουμε προπόνηση στα δικά μας γήπεδα (…Γήπεδο ΓΎΜΝΟΥ,ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ,ΕΝΩΣΙΑΚΟ και γήπεδο Αρτάκης), τους απλούς πολίτες αυτού του τόπου, που εισέφεραν χρήματα από το υστέρημά τους,

όλους όσους με πολλά ή λίγα χρήματα ή ακόμη και μια απλή κουβέντα τους, κράτησαν την ομάδα όρθια -και ήταν πολλοί-,τους δημοσιογράφους ,τους φωτογράφους δίπλα μας πάντα…

 

Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους μέσα από την καρδιά μου(ας με συγχωρέσετε για τη σειρά), που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα, που μας έδωσαν τα φτερά, να ελπίζουμε κάθε μέρα και να προχωράμε.

 

Τους ευχαριστώ που ήταν δίπλα μας σε όλα σε μετακινήσεις, σε τραπέζια μετά από νίκες αλλά και στις ήττες, δεν είχε ποτέ σημασία το αποτέλεσμα… ήταν δίπλα μας σε μισθούς, σε οδοιπορικά, σε ρούχα, σε δώρα, στην ιατρική περίθαλψη των ποδοσφαιριστών μας σε όλα ,για τους πρωταγωνιστές αυτού του ταξιδιού.

 

Θέλω όμως και να ευχαριστήσω και αυτούς που δεν ήταν δίπλα μας γνωρίζω πως κατά βάθος γνώριζαν και παρακολουθούσαν την πορεία μας.

 

Δεν θέλω να παραλείψω όμως και τους αφανείς ήρωες που ήταν δίπλα μου, τους γονείς μου και τους φίλους (ξέρουν αυτοί) που με βοήθησαν με τις συμβουλές τους, όταν εγώ παραπονιόμουν ή όταν ήμουν πολύ χαρούμενη ή πολύ στεναχωρημένη το ευχαριστώ είναι λίγο για όλους….

 

Από αυτό το μεγάλο ευχαριστώ δεν μπορώ να παραλείψω – το άφησα για το τέλος- την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ,τον κ. Κελαϊδίτη Γιώργο, τον κ. Κούκουζα Βαγγέλη, τον κ. Καραβά Μπάμπη τον κ. Παντελή Μάριο (πρώην Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας ΕΡΕΤΡΙΑΣ και πρώην Πρόεδρο του ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ) ακόμη την οικογένεια του κ. Μανή, γιατί μου “χάρισαν” ένα ακόμη όνειρο την αποκατάσταση και βελτίωση των δυο γηπέδων του Δήμου μας με την χορηγία των 30,000 (τριάντα χιλιάδων) ευρώ μέσω της Περιφέρειας στο Δήμο μας, η οποία θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

 

ΟΛΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διοίκησης της ομάδας μας, υποβάλλω την παραίτηση μου από το τιμόνι αυτού του άρματος και παραδίδω τα ηνία, άλλωστε σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο ΔΣ της ομάδας της πόλης μας που είμαι σίγουρη πως θα κάνει τα πάντα για να είναι η ομάδα εκεί που της πρέπει και της αρμόζει.

 

“Αποχωρώ” με ανάμεικτα συναισθήματα, διότι όλο το ταξίδι με τις όποιες δυσκολίες θεωρώ ότι πήγε καλά…Εξάλλου έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

 

-Λίγοι εκτιμούν, πολλοί ξεχνούν και άλλοι τόσοι θυμούνται-!!

 

Παραμένω ένθερμος υποστηρικτής του ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, θα είμαι κοντά στην ομάδα πραγματικά με όποιον τρόπο μπορώ… όμως αδυνατώ να συνεχίσω αυτή την διοικητική προσπάθεια.

 

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

 

Κάθε έναν για ένα διαφορετικό λόγο και όλους μαζί για το όνειρο που προσπαθήσαμε να κάνουμε πράξη’