MY KTEO

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

ΕΜΕΙΣ-Συνεργαζόμενοι Εργατικού Κέντρου Εύβοιας: Τις Κυριακές δεν δουλεύουμε και δεν ψωνίζουμε


Σε μια εποχή φτώχειας, ανεργίας, ακρίβειας με τον πληθωρισμό να ξεπερνά το 12%, με τους εργαζόμενους να αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα, κάποιοι φωστήρες επιχείρησαν να καταργήσουν την σημερινή αργία με πρόσχημα τις εκπτώσεις παρά την αντίθετη επιθυμία των εργαζομένων αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι μόνοι που συμφωνούν (παρά τους μικρούς τζίρους των Κυριακών) είναι οι πολυεθνικές επιχειρήσεις και οι μεγάλοι όμιλοι, που έχουν στόχο με τέτοιες κοστοβόρες τακτικές να εξοντώσουν τις μικρές επιχειρήσεις.
  
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι καταναλωτές δεν έχουν πρόβλημα ώρας και ημέρας για να κάνουν τα ψώνια τους, αλλά πρόβλημα χρημάτων.
 
Στην πόλη μας σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων γύρισε την πλάτη σε αυτή την αχρείαστη, εξοντωτική, ανθυγιεινή και δαπανηρή κατάργηση αργίας.
   
Εξαίρεση αποτελούν αλυσίδες μεγαλοκαταστημάτων: Jumbo-ZARA-Κωτσόβολος, η πολυεθνική ΑΒ Βασιλόπουλος (μοναδική από τα σούπερ μάρκετ) και ελάχιστες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μικρά μονοψήφια ποσοστά.
 
Η παράταξη μας υιοθετώντας τις απόψεις των εργαζομένων και της Ομοσπονδίας τους, αλλά και την επιθυμία των εμπορικών συλλόγων καλεί τους καταναλωτές να μην ψωνίσουν την σημερινή μέρα, για να αποτραπεί στην πράξη η κατάργηση των Κυριακάτικων αργιών.
 
Οι εργαζόμενοι πρέπει να θυμούνται ότι αν επικρατήσουν πρακτικές κατάργησης αργιών, σύντομα θα χτυπήσει η πόρτα και στον δικό τους εργασιακό χώρο.
 
Τις Κυριακές μπορούν να δουλεύουν αν θέλουν οι Υπουργοί και τα αφεντικά κάνοντας έτσι ένα μικρό διάλειμμα από τις ξαπλώστρες της Μυκόνου.