MY KTEO

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Χατζηγιαννάκης για Βόρεια Εύβοια: Εκτός από επικοινωνιακές φιέστες, μεγάλα λόγια και υποσχέσεις από υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, δεν έχουν δει καμιά απολύτως ουσιαστική στήριξη


Η Βόρεια Εύβοια βίωσε το περασμένο καλοκαίρι τη μεγαλύτερη ίσως οικολογική καταστροφή στην ιστορία της Ελλάδας, με τη φωτιά να αφήνει πίσω της πάνω από μισό εκατομμύριο στρέμματα καμένης δασικής γης. Οι κάτοικοι της περιοχής, που εγκαταλελειμμένοι από την κυβέρνηση της ΝΔ έμειναν μόνοι τους για δέκα ημέρες να παλεύουν με γενναιότητα να σώσουν τον τόπο τους, εξακολουθούν ένα χρόνο αργότερα να παλεύουν μόνοι τους με τις συνέπειες.

 

Εκτός από επικοινωνιακές φιέστες, μεγάλα λόγια και υποσχέσεις από υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, δεν έχουν δει καμιά απολύτως ουσιαστική στήριξη, καμία απολύτως προσπάθεια να επουλωθούν οι μεγάλες πληγές τους. Τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και τα έργα υποδομής ακόμα αναμένονται. Το σύνολο του πρωτογενούς τομέα, ρετσινάδες, δασεργάτες, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, αγρότες και τόσοι άλλοι, όλοι τους άνθρωποι που ζούσαν από το δάσος, έχουν παραμείνει στην πράξη αβοήθητοι και αγωνίζονται μόνοι τους να ξανασταθούν στα πόδια τους μέσα από τις στάχτες.

 

Όσοι καλούνται να επισκευάσουν τα σπίτια τους που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις φλόγες ενημερώθηκαν πως οι αποζημιώσεις που δικαιούνται εντέλει δεν αρκούν ούτε για να αλλάξουν κουφώματα. Στη Βόρεια Εύβοια αποτυπώνεται με τον δυστυχώς πλέον ανάγλυφο τρόπο ο εμπαιγμός και η αδιαφορία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη προς τους Έλληνες πολίτες.