MY KTEO

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

«Μικρασιατική Καταστροφή – Προσφυγιά: Η Αρτάκη από το χθες στο σήμερα»

 


Ένα συγκινητικό οπτικοακουστικό αφιέρωμα με βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες, τραγούδια και χορούς παρουσίασε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης με τίτλο: «Μικρασιατική Καταστροφή – Προσφυγιά: Η Αρτάκη από το χθες στο σήμερα», στα πλαίσια του 6ου bio-Mechanical festival του Θεάτρου Χαλκίδας στο Κόκκινο Σπίτι την Τρίτη 12 Ιουλίου.

 






Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου που αφηγήθηκαν την ιστορία της Μικρασιατικής εκστρατείας, το κάψιμο της Σμύρνης, τις πολιτικές συνθήκες που οδήγησαν στον ξεριζωμό αλλά κυρίως την ιστορία της Αρτάκης από τα ευτυχισμένα χρόνια της ζωής στην Αρτάκη Κυζίκου ως την προσφυγιά και την εγκατάσταση στο νέο τόπο.

 

Μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου Νέας Αρτάκης «Η Παντάνασσα» χόρεψαν μικρασιάτικους χορούς με παραδοσιακές Αρτακηνές στολές. Τα παιδιά χόρεψαν με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής  κ. Πατσουλάκη Ευαγγελίας.

 

Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Θεάτρου Χαλκίδας, κ. Ζωή Λιβανίου είπε: «Δυστυχώς η προσφυγιά δεν έχει τελειωμό, άρα ο μόνος εχθρός είναι ο πόλεμος και το κυνήγι των εξοπλισμών». Συνεχάρη την διευθύντρια του σχολείου και την δασκάλα κ. Πατσουλάκη και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει με την παρουσία του το 6ο Bio-mechanical festival.

 

Aπό το Θέατρο Χαλκίδας στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος κ. Ζωή Λιβανίου ο Ειδ. γραμματέας κ. Παναγιώτης Τζαφέρος, και από την καλλιτεχνική επιτροπή η κ. Μαίρη Μουρσελλά.

 

Την επιμέλεια της εκδήλωσης  είχε η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Άννα Καραγιάννη.