MY KTEO

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Ταυτότητες - Διπλώματα: Έρχεται μέχρι τέλος Ιουλίου η ηλεκτρονική έκδοση μέσω κινητών


Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να ξεκινήσει η ηλεκτρονική έκδοση.

Όλο και πιο κοντά έρχεται η έκδοση της ψηφιακής έκδοσης της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης, τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να ξεκινήσει η ηλεκτρονική έκδοση.

Ο ίδιος διευκρίνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τόσο το δίπλωμα όσο και η ταυτότητα να έχουν μπει στα κινητά μας τηλέφωνα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στην ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων που ανακοινώθηκε προχθές, ανέφερε ότι πρόκειται για «μία απλή διαδικασία, που προέκυψε από τη συνεργασία των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ήδη έχει αρχίσει να δίνει μετρήσιμα ποιοτικά αποτελέσματα».

Στη συνέχεια τόνισε ότι με τη νέα αυτή διαδικασία, αυτοματοποιείται ο έλεγχος των προϋποθέσεων της μεταβίβασης, καταργείται η προσκόμιση δικαιολογητικών και καθιερώνεται μία ψηφιακή βεβαίωση με την οποία ο αγοραστής μπορεί να διασφαλίσει άμεσα το όχημά του. Παράλληλα, ο πωλητής αποδεσμεύεται από την υποχρέωση επίσκεψης στην υπηρεσία, μειώνεται ο χρόνος ελέγχου από τον αρμόδιο υπάλληλο ενώ ενισχύεται και η διαφάνεια σε όλα τα στοιχεία του προς πώληση οχήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 405.000 προσωρινές άδειες οδήγησης, έχουν επίσης υποβληθεί 20.000 αιτήσεις από πολίτες που ζητούν ανανέωση της άδειας του οχήματός τους και έχουν εκδοθεί 36.000 ιατρικά πιστοποιητικά.


Newsbomb.gr