MY KTEO

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Συνάντηση Πνευματικού-Πλεύρη - Προχωρά η ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στη Δάφνη


Προχωρά η ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στη Δάφνη του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας καθώς και η προκήρυξη 10 θέσεων μονίμου προσωπικού για τη στελέχωσή του, μετά από συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως επιστέγασμα των συνεχών προσπαθειών για την ενίσχυση της παρουσίας του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, μετά και τις ενέργειες του Δήμου για την παραχώρηση και άρτια διαμόρφωση κατάλληλου χώρου στη Δάφνη, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι τεχνικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ ήδη από τον περασμένο χρόνο. 

Να σημειωθεί ότι ήδη λειτουργεί ασθενοφόρο σε βάρδιες από τον Τομέα Ιστιαίας και με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού θα δημιουργηθεί ανεξάρτητος Τομέας.

Ο κ. Πνευματικός μετέφερε στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη πόσο μεγάλη σημασία έχει για τους κατοίκους της περιοχής να υπάρχει σταθερή παρουσία του ΕΚΑΒ, σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού, δεδομένων των μεγάλων αποστάσεων από τα κοντινότερα νοσοκομεία.