MY KTEO

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Ο δικηγόρος Γιάννης Καλαβρής για τη ΛΑΡΚΟ


Δεν θα μπορούσε να μη πάρει θέση για τη ΛΑΡΚΟ ο δικηγόρος Γιάννης Καλαβρής. Προ ημερών μέσω social media αναφέρθηκε στο θέμα της ΛΑΡΚΟ και είπε τα πράγματα με το όνομά τους:

Εύβοια - ΛΑΡΚΟ. Ενώ στη βουλή επαίρεται ο πρωθυπουργός για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης του, ενώ ισχυρίζεται ότι πρώτη προτεραιότητα δική του είναι η εργασία, η φροντίδα δηλαδή για καλύτερες αμοιβές, αλλά και καλύτερες συνθήκες δουλειάς όσων ήδη απασχολούνται , παρόλα αυτά στη ΛΑΡΚΟ αυτή η πολιτική έχει ξεχαστεί.

Με τροπολογία έχει ήδη δοθεί η δυνατότητα άμεσα να απολυθούν ομαδικά όλοι οι εργαζόμενοι, παρά το ότι εκκρεμεί η προσφυγή τους στα Δικαστήρια. Σήμερα, εν αναμονή των ομαδικών απολύσεων η κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι έχει κοινωνικό πρόσωπο συνεχίζει να κρατάει σε ομηρία δεκάδες εργαζόμενους. 

Καμία εξασφάλιση μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει για τις θέσεις εργασίας, καμία ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει για το τι θα γίνει μετά με όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας, παρά τους σκληρούς και επίμονους αγώνες του σωματείου εργαζομένων. Καμία συζήτηση δεν γίνεται για τη διασφάλιση των αποζημιώσεων απόλυσης στο ύψος των αποζημιώσεων που δίνονταν πριν το 2019. Άρα προς το παρόν μόνο η τροπολογία για τις ομαδικές απολύσεις μένει ….