MY KTEO

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Εορτή του Αγίου μάρτυρος Αιμιλιανού στη Χαλκίδα


Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Αιμιλιανού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν οι Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου -  Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου και άγων την ονοματική του εορτή, Νικηφόρος Ευσταθίου-Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Χριστοφόρος Παπαθανασίου-Εφημέριος της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου «ΑΡΜΑ» Φύλλων, ο Οικον. Αναστάσιος Χρήστου-Προϊστάμενος της Ενορίας Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος και αυτάδελφος του π. Αιμιλιανού και ο Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ συνευχόμενοι παρέστησαν και άλλοι Κληρικοί της Χαλκίδος και συμμετείχαν και πολλοί Ενορίτες του Μητροπολιτικού Ναού, που προσήλθαν για να προσευχηθούν για τον φιλοτίμως κοπιάζοντα Ιερέα τους.


Στο κήρυγμα του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο μαρτύριο του Αγίου Αιμιλιανού, για την υπεράσπιση της Πίστεώς του και  στη μαρτυρία, που πρέπει να δίνουμε εμείς σήμερα, διότι, όπως τους Αγίους Μάρτυρες κατά την εποχή των Διωγμών, έτσι κι εμάς αυτή την εποχή ο Θεός μας εξέλεξε, όπως γράφεται στο (Ιωάν. 15, 17-16, 2) ευαγγελικό ανάγνωσμα.

 

Στο τέλος, ευχήθηκε στον πνευματικό του υιό και πολύτιμο συνεργάτη του π. Αιμιλιανό, για την εορτή του και τον επαίνεσε για τον αγώνα που κάνει τόσο προσωπικά όσο και στην Ενορία που ο Θεός του εμπιστεύθηκε, δια του Επισκόπου του.

 

 

 

Τους ύμνους έψαλλε θαυμασιώτατα Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού κ. Ιωάννου Δέδε, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97, 7 fm).