MY KTEO

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Η Κάρυστος τίμησε την μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Ευβοέως


Με λαμπρότητα τίμησε η πόλη της Καρύστου τον εξ αυτής καταγόμενο Όσιο Γεράσιμο τον Ευβοέα, εκ Καρύστου γόνο ασκητικό ο οποίος υπήρξε μαθητής του Αγίου Γρηγορίου του Σιναΐτου και συνασκητής του μιμούμενος την πνευματική  άσκηση και προσευχή όπως και  αξιώθηκε  του πρότυπου  των σιναΐτων μοναχών.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου επι τη ιερά μνήμη του Οσίου Γερασιμου τελέσθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου πόλεως  Καρύστου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ προεξήρχε ο εκ Στύρων καταγόμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου  κ. Νίκανδρος με την πλαισίωση των συλλειτουργών του άγοντος την ονομαστική εορτή και Αρχιερατικού Επιτρόπου Καρύστου Πανοσ Αρχιμ Γερασίμου Παρίση του Πανοσ Αρχιμ Πορφυρίου Γιαννάκη  τον Πρωτοπρ Πέτρο Κρίσιλια εφημέριο του ιερού ναού και του συμπροσευχομένου Πρωτοπρ Κωνσταντίνου Φράγκου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος ο οποίος αναφέρθηκε στην περικοπή πρός Ρωμαίους επιστολή  του Αποστόλου Παύλου ιδιαίτερα στην φράση (οφείλομεν  ημείς οι δυνατοί  τα ασθενήματα των αδυνάτων βαστάζειν) στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου  Καρυστίας και Σκύρου  κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε προς τον εορτάζοντα π. Γεράσιμο για την ονομαστική εορτη του και προς όλους του συμμετέχοντες πιστούς που τίμησαν την εορτή.

Τους ύμνους  απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Εμμανουήλ Μπάστας και στο αριστερό αναλόγιο ο  κ. Ευάγγελος Ορφανός Γραμματέας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρύστου.













Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.