MY KTEO

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της της έκθεσης “Η Μυθολογία του τόπου μου” (φωτο)


Στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Μυταρά» πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 6 Ιουλίου τα εγκαίνια της έκθεσης ¨Η Μυθολογία του τόπου μου” από το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας και άνοιξε επίσημα το προφεστιβαλικό πρόγραμμα του 6ου Bio-mechanical festival. Η προσέλευση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή με πολλούς φιλότεχνους να θαυμάζουν τα έργα τέχνης που απαρτίζουν την έκθεση. Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος προσωπικοτήτων από τον καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο της Χαλκίδας αλλά και πολλοί φίλοι, μαθητές και μαθήτριες που είχαν λάβει μέρος στο πρόγραμμα.

 Το παρών στην έκθεση έδωσαν η κ. Μυταρά – Πρόεδρος του Εργαστηρίου, Μέλη του ΔΣ του Εργαστηρίου, ο κ. Μίχαλος, η κ. Καλαθέρη, ο κ. Καραχάλιος και η κ. Γρίβα – Δάσκαλοι στο Εργαστήρι.

 

Το Θέατρο Χαλκίδας εκπροσώπησαν η κ. Λιβανίου – Πρόεδρος ΔΣ, η κ. Χουλιέρη – Μέλος του ΔΣ, ο κ. Πιπεριάν -Μέλος του ΔΣ και η κ. Μουρσελλά – Μέλος ΚΕ.

 

Η Ελλάδα είναι τόπος με πανάρχαια και παγκόσμια καταγραφή μύθων. Επόμενο είναι η Εύβοια και η Βοιωτία να είναι πλούσιες από σημαντικούς μύθους της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας. Τόποι με παράδοση όπως η Αυλίδα, η πηγή της Αρέθουσας, η Θήβα η γενέθλια πόλη του Ηρακλή, το Τρίστρατο της Σφίγγας και το Ληλάντιο πεδίο. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν παιδιά και έφηβοι από την πόλη της Χαλκίδας και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ριτσώνας δίνοντας έτσι ένα άλλο στίγμα στον χαρακτήρα της έκθεσης.

 

Δάσκαλοι και μαθητές περιηγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους, Αυλίδα, αρχαία Χαλκίδα, πηγή της Αρέθουσας, Ληλάντιο πεδίο και επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας. Στην ύπαιθρο φωτογράφισαν, έκαναν σκίτσα και στους χώρους του Εργαστηρίου διαμόρφωσαν τα τελικά τους έργα στη Ζωγραφική, Γλυπτική και Κεραμική. Δίνοντας ζωή έτσι στα εκθέματα και προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία γεμάτη εκπλήξεις από τις δημιουργίες των μικρών μας φίλων.

 

Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι τις 15 Ιουλίου

 Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

 Δημοτική Πινακοθήκη “Μυταρά”

Ώρες επίσκεψης: 19:30 έως 21:30

Είσοδος ελεύθερη