MY KTEO

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Το Μαξίμου στοχοποιεί τον Ανδρουλάκη - Επιδιώκει διεμβολισμό του ΠΑΣΟΚ!


Προσπαθεί το Μαξίμου να φοβίσει τους «δεξιούς» ψηφοφόρους της Χαριλάου Τρικούπη, κατηγορώντας τη νέα ηγεσία ότι -λέει- «συριζοποιεί» το κόμμα! Χωρίς γυρισμό οι σχέσεις των δυο αρχηγών;

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις μεγάρου Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη δείχνει να αποτελεί η απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς και η προσπάθεια της κυβέρνησης να «θαφτεί» το θέμα, όταν αυτό αποκαλύφθηκε.

Στο Μαξίμου, από εκεί που «έκαναν πλάτες» στον Νίκο Ανδρουλάκη, προπαγανδίζοντας ότι θα πάρει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι …δεύτερο κόμμα, βλέποντας ότι οι απώλειες προς το ΠΑΣΟΚ είναι κυρίως από τη ΝΔ, αλλάζουν στρατηγική. Στόχος πλέον είναι ο διεμβολισμός του ΠΑΣΟΚ, ώστε να επιστρέψουν στη ΝΔ οι ψηφοφόροι που γύρισαν στο ΠΑΣΟΚ με την εκλογή Ανδρουλάκη.

Το Μαξίμου, πάντως, ενοχλήθηκε πολύ και από τη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα της Κουμουνδούρου για συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για διαφάνεια στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ πριν μερικούς μήνες ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε αξιολογήσει το θέμα της διαχείρισης του Ταμείου ως βασικό λόγο για την προσφυγή της χώρας σε πρόωρες κάλπες.

Η κυβέρνηση ενοχλήθηκε, επίσης, από τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη να μην στηρίξει την επιλογή Μητσοτάκη να προτείνει την Εύη Χριστοφιλοπούλου για επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών

Δεδομένων. Με την απόφασή του αυτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έστω και πολύ αργά, επιχειρεί να θέσει τέλος στη χρησιμοποίηση «πράσινων» στελεχών στον κρατικό μηχανισμό και σε ευρωπαϊκές και διεθνείς θέσεις, ώστε να λεηλατεί τη Χαριλάου Τρικούπη!

Η απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως πρώτη επεσήμανε η στήλη, δημιουργεί ρωγμές στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και, κυρίως, στις προσωπικές σχέσεις Μητσοτάκη- Ανδρουλάκη, που ενδεχομένως «δεν έχουν γυρισμό»!




iEidiseis.gr του Βασίλη Σκουρή