MY KTEO

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΠΟΕΔΗΝ: Αυξημένες οι νοσηλείες λόγω κορονοϊού - Να μην πυροδοτήσουμε νέο κύμα τον Σεπτέμβριο


Ανακοπή της αυξητικής τάσης των μολύνσεων από κορονοϊό άρχισε να διαφαίνεται, σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς σε υψηλά επίπεδα βρίσκονται οι νοσηλείες ασθενών στα νοσοκομεία.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σταθερά στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 2.709 ασθενείς με κορονοϊό στις 4.487 κλίνες που δεσμεύονται. Πριν τρεις ημέρες, στις 25/7, νοσηλεύονταν 2.766 ασθενείς με κορονοϊό στις 4.496 κλίνες που δεσμεύονταν.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 140 ασθενείς (όχι απαραίτητα όλοι διασωληνωμένοι) στις 263 κλίνες ΜΕΘ. Στις 25/7 νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ κορονοϊού 135 ασθενείς στις 259 κλίνες ΜΕΘ.

Ο κ. Γιαννάκος υπενθύμισε ότι καλοκαίρι, λόγω απολυμάνσεων των ΜΕΘ δεν μπορεί να λειτουργήσει ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ που υπάρχει τον χειμώνα.

«Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι θάνατοι είναι πολλοί για να το παίρνουμε αψήφιστα. Ο Αύγουστος, μήνας με τη μεγαλύτερη κινητικότητα λόγω διακοπών και χαλάρωσης είναι μπροστά. Ας μην πυροδοτήσουμε ένα νέο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο. Σκεφτείτε εαυτούς και υγειονομικούς. Γι' αυτό προσοχή και μάσκα», επεσήμανε.

Τέλος, έκανε έκκληση για ενίσχυση του συστήματος με προσωπικό εν όψει του δύσκολου φθινοπώρου και χειμώνα και άρση των «άδικων» αναστολών εργασίας.


iEidiseis.gr