Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Εξωτικές γαρίδες μπάρμπεκιου

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Εξωτικές γαρίδες μπάρμπεκιου


Υλικά συνταγής:
20 κατεψυγμένες μεγάλες ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι άψητο καστανό ρύζι
1/2 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο** (περίπου 1 μέτριο μάνγκο)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι jalapeño ψιλοκομμένο*
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λάιμ

Εκτέλεση:
Ξεπαγώστε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μαγειρέψτε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, παραλείποντας το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, περάστε τις γαρίδες σε 4 μεταλλικά σουβλάκια, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ των γαρίδων. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το τζίντζερ. 

Ψήστε τις γαρίδες σε λαδωμένη σχάρα ακάλυπτη απευθείας σε μέτρια φωτιά για 6 έως 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αδιαφανείς οι γαρίδες, γυρίζοντάς τες μία φορά και αλείφετε συχνά με μείγμα σάλτσας.

Ανακατέψτε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το jalapeño και το χυμό λάιμ σε ζεστό ρύζι. Ρίξτε ένα κουτάλι στα πιάτα σερβιρίσματος. Σερβίρετε γαρίδες πάνω από το μείγμα ρυζιού.

Σημείωση: Τα μάνγκο είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν περισσότερες από 20 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα.

**Σημείωση: Για να ψιλοκόψετε ένα μάνγκο, κόψτε πρώτα και τις τέσσερις πλευρές γύρω από το κοκούτσι. Στη συνέχεια, σύρετε ένα μαχαίρι ανάμεσα στη φλούδα και την ψίχα του μάνγκο. Αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε σε κομμάτια και στη συνέχεια κόψτε σε μικρότερα κομμάτια.

*Σημείωση: Οι πιπεριές Jalapeño μπορεί να τσιμπήσουν και να ερεθίσουν το δέρμα, επομένως φοράτε λαστιχένια γάντια όταν χειρίζεστε πιπεριές και μην αγγίζετε τα μάτια σας.



Botrini.gr