Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Σνίτσελ κοτόπουλου

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Σνίτσελ κοτόπουλου


Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλο
6 αβγά
3 κ.σ. γάλα
1κ.τ.γ πάπρικα
1 κ.τ.γ σκόρδο σκόνη
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ παρμεζάνα τριμ.
10 φέτες ψωμί του τόστ
αλάτι, πιπέρι
400 ml καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση: 
Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε καλά. Σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε το ψωμί του τοστ που το έχουμε αφήσει να ξεραθεί και το έχουμε τρίψει στον τρίφτη.

Σ’ ένα πιάτο βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανοίγουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο στα δυο ώστε να γίνει πιο λεπτό, έπειτα το βάζουμε ανάμεσα σε δυο μεμβράνες και χτυπάμε με ένα βάρος ώστε να ανοίξει περισσότερο. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φιλέτα.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Τα περνάμε ένα ένα από το αλεύρι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Έπειτα τα περνάμε από το αβγό και την παρμεζάνα. Αφού τα έχουμε περάσει όλα από το αβγό και  την παρμεζάνα, τα παίρνουμε ένα ένα και τα περνάμε από αβγό πάλι και τέλος από το τριμμένο ψωμί.

Έτσι πετυχαίνουμε να είναι η παρμεζάνα στη μέση ώστε να μην μας καεί στο ψήσιμο. Βάζουμε σ’ ένα τηγάνι το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, όχι να κάψει  και τηγανίζουμε και απ’ τις δυο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.



Πηγή συνταγής: petros-syrigos.com

govastileto.gr