MY KTEO

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαντουδίου "ο Μάκιστος" πραγματοποιεί Τριήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαντουδιου "ο Μάκιστος" πραγματοποιεί Τριήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στις 14 - 15 και 16 Ιουλίου

Συγκεκριμένα

την Πέμπτη 14 Ιουλίου και ώρα 21:00  στην Πλατεία Κηρίνθου θα πραγματοποιηθεί το "Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη Χαλκίδα στις 11 Ιουλίου και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις."Μουσικό ταξίδι στην ελληνική παράδοση".





Μέσα από τα τραγούδια κάνουμε ένα μουσικό ταξίδι από τη Μικρά Ασία στην Κρήτη, μετά στα νησιά του Αιγαίου, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο στη Μακεδονία και στη Θράκη. Συνοδοιπόροι 5 εξαιρετικές χορωδίες και μια υπέροχη ορχήστρα που θα τραγουδούν ταυτόχρονα σε μια καλοκαιρινή συναυλία γεμάτη ήχους και μελωδίες!

Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής "Γέφυρες"

Ευ ζήν

Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκού Άνοιξη

Αγίου Χριστοφορου Βαθέος.

Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαντουδίου Μάκιστος - makistos

Ορχήστρα:

Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής Γέφυρες

Επιμέλεια - Διδασκαλία:

Λευτέρης Πνευματικός 

Την  Παρασκευή  15 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο θερινό θέατρο (Γυμνασίου) Μαντουδίου,

θα πραγματοποιηθεί η μουσικό - χορευτική παράσταση "Όνειρά μου ματωμένα" του Δημήτρη Τσοκάνη.

Το 2022, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή και οι αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας είναι πιο ζωντανές στην καρδιά και το μυαλό, όσο ποτέ. «Όνειρο», αυτή είναι λέξη οδηγός του Νικόλαου Καπετανίδη, αλλά και όλης της παράστασης και γίνεται ο φωτεινός φάρος που τον βοήθησε έτσι ώστε να επιβιώσει και να ανταμώσει και πάλι την οικογένεια του στην Ελλάδα. Στόχος της συγκεκριμένης παράστασης είναι να μεταφέρει συναισθήματα και εικόνες από τις τρείς περιοχές του χριστιανισμού (Σμύρνη, Τραπεζούντα, Φάρασα) οι οποίες επλήγησαν κατά την περίοδο της καταστροφής, μέσω ενός μουσικού-χορευτικού-θεατρικού ταξιδιού.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου στις  21:00, στην Πλατεία Μαντουδίου,

"Στήνουμε Γλέντι στην Πλατεία του Χωριού"

Παίζουν οι μουσικοί:

Τσόγκας Γιώργος (Βιολί - Τραγούδι)

Πανάγος Ανδρέας (Μπουζούκι - Τραγούδι)

Παπανικολάου Χάρης (Κιθάρα - Ούτι - Τραγούδι)

Πνευματικός Λευτέρης: (Κιθάρα - Λαούτο - Τραγούδι)

 

 

 

 Οι δράσεις του Χορευτικού Πολιτιστικου Συλλόγου Μαντουδίου, θα συνεχιστούν για όλο το καλοκαίρι. Εχει ανακοινωθεί το καθιερωμένο "Γλέντι του Μάκιστου" την Τετάρτη στις 10 Αυγούστου, με τον Νικο Φάκαρο και τον δικό μας Ηλία Γάκο.

Στις 6 Αυγούστου Στρώνουμε την Αγιά Σωτήρω

ενώ τον Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η παράσταση Μενεξέδες και Ζουμπούλια του Λευτέρη Πνευματικού με την συμμετοχή 5 ορχηστρών και περισσότερων των 100 συντελεστών