MY KTEO

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

«Ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ είναι υπόθεση όλων μας»


Να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της σύσκεψης, αλλά και να συντονιστούν για την περαιτέρω στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποφάσισαν τα Εργατικά Κέντρα της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, μετά και την κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Λάρυμνα με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

 

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο για «ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση του συντονισμού και της κοινής δράσης των Εργατικών μας Κέντρων, τα οποία στήριξαν από την αρχή τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ» και προσδιορίζουν ότι «πλέον, τα αγωνιστικά μας βήματα είναι ενιαία και συντονισμένα και, όπως διαπιστώθηκε απ' όλους τους παρευρισκόμενους, αυτό θα πρέπει να μονιμοποιηθεί για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη συνολική επίθεση στην εργατική τάξη».

 

Προσθέτουν επίσης ότι: «Στη σύσκεψη αναδείχθηκε ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποτελεί εδώ και 30 μήνες ΦΑΡΟ που συνεχίζει να εμπνέει όλους τους εργαζόμενους της χώρας, είναι αγώνας δίκαιος για το ψωμί, τη ζωή και την αξιοπρέπεια, άρα είναι αγώνας όλων μας!

 

Για αυτό θα πρέπει ο κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη, πρώτα και κύρια το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, να κάνουμε υπόθεσή μας την επιτυχία του, να μην περάσουν τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ που -εκτός των άλλων- επιδιώκει την υποταγή και τη συνθηκολόγηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ».

 

Κάνουν επίσης γνωστό ότι, εκτός από τη συμμετοχή στην σύσκεψη της Πέμπτης και την στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής θα αναλάβουν μία σειρά πρωτοβουλιών, όπως η ενημερωτική παρέμβαση στα διόδια της Θήβας την Παρασκευή 22 Ιούλη, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. και η κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης όταν αυτό απαιτηθεί από τις εξελίξεις.

 

Λεωφορεία από διάφορες περιοχές

 Τα Εργατικά Κέντρα της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας δρομολογούν λεωφορεία για τη μετάβαση στη σύσκεψη της Πέμπτης 21 Ιούλη στη Λάρυμνα. Συγκεκριμένα:

Από την Εύβοια θα αναχωρήσουν στις 5.15 μ.μ. από την πλατεία Ψαχνών, στις 5.30 μ.μ. από την πλατεία Ν. Αρτάκης και στις 6 μ.μ. από το πάρκο Βούρκου στη Χαλκίδα.