MY KTEO

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Ολοταχώς για τον εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση και δημιουργία Αλιευτικών Καταφυγίων στην Π.Ε. Εύβοιας


Με πρωταρχικό στόχο την άμεση ολοκλήρωση των εμβληματικών έργων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των Αλιευτικών Καταφυγίων και στη δημιουργία νέων λιμενικών εγκαταστάσεων στην Π.Ε. Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Στη συνάντηση ήταν παρόν και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ κ. Χαράλαμπος Μανιάτης. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η πρόοδος των έργων, στο πλαίσιο υλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός του ενταγμένου έργου ανέρχεται σε 1.837.200 ευρώ και αφορά στην αναβάθμιση του εξοπλισμού σε 12 υφιστάμενα αλιευτικά καταφύγια  που βρίσκονται υπό τη διαχείριση του ΟΛΝΕ Α.Ε. σε περιοχές της Εύβοιας. Τα εν λόγω αλ. καταφύγια, παρουσιάζουν παρόμοιες ανάγκες για εξοπλιστική αναβάθμιση και είναι της Καρύστου, Κύμης, Αλμυροποτάμου, Ηλίων, Λίμνης, Καράβου Αλιβερίου, Νέας Αρτάκης, Μαρμαρίου, Ερέτριας, Ωρεών, Πευκίου και Πηλίου Εύβοιας.

Επιπλέον, προβλέπεται η διαμόρφωση χερσαίων χώρων  για τα αλιευτικά καταφύγια Αμαρύνθου - Ερέτριας,  Αιδηψού - Ιστιαίας  και Αγίων Αποστόλων - Αλιβερίου, προϋπολογισμού 1.519.082 ευρώ, ενώ έχει συμβασιοποιηθεί και υλοποιείται το νέο α/κ Αγίας Άννας με προϋπολογισμό 4.266.180,62 ευρώ και ο εκσυγχρονισμός του α/κ Αγ. Γεωργίου Λιχάδας με προϋπολογισμό 5,1 εκ. ευρώ.