MY KTEO

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Νεκροί οι δύο, σώθηκε ο πιλότος, αναζητείται το τέταρτο μέλος του πληρώματος


Νεκρά είναι τα δύο μέλη πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Σάμο σύμφωνα με πηγές του υπ. Υγείας.

Σώθηκε ο Ρουμάνος πιλότος, ενώ αναζητείται ακόμη το τέταρτο μέλος του πληρώματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το υπουργείο Υγείας, έγιναν εξαντλητικές προσπάθειες για να τους επαναφέρουν με ΚΑΡΠΑ, αλλά τα δύο μέλη του πληρώματος δεν ανταποκρίθηκαν.

Με υποθερμία ο διασωθείς Ρουμάνος πιλότος
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο πρώτος διασωθείς είναι ο Ρουμάνος πιλότος. Αυτή την ώρα δίνει πληροφορίες για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, για τις ενέργειες έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού.

Δείτε βίντεο που ανάρτησε το samos24:





Πώς έπεσε το ελικόπτερο στη Σάμο
Σε θρίλερ εξελίχθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Σάμο, όταν ένα ελικόπτερο που συμμετείχε στην προσπάθεια έπεσε στη θάλασσα.

Το ελικόπτερο, που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης, είχε τέσσερα άτομα πλήρωμα και κατέπεσε στην περιοχή Άγιος Μηνάς, στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου κατά τη διάρκεια της υδροληψίας.

Στο σημείο οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς, με ανέμους που έφταναν σε ένταση τα 6-7 μποφόρ. Σε αυτές τις συνθήκες, η άτρακτος του ελικοπτέρου δέχθηκε ισχυρούς κλυδωνισμούς από τους υψηλούς κυματισμούς, με συνέπεια να πέσει στη θάλασσα.

Πρόκειται για ενοικιαζόμενο ελικόπτερο τύπου Μi8 με τριμελές ξένο πλήρωμα -ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί- και έναν Έλληνα μεταφραστή.

Το ελικόπτερο σηκώθηκε στις 16:39 και κατέπεσε στις 17:55. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από το δεύτερο Mi8 και ένα πλοίο του Λιμενικού.

Η στιγμή της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στη θάλασσα
Δείτε τη φωτογραφία με τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου, που δημοσίευσε το τοπικό μέσο samos24.gr:



iefimerida.gr