MY KTEO

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Δάσκος: Κυρίαρχη επιλογή μου ήταν οι ανοιχτές πόρτες της διοίκησης στον εκπαιδευτικό, τον γονέα , τον πολίτη


Ολοκληρώνοντας την θητεία μου ως Δ/ντης Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας και αποχωρώντας από την εκπαίδευση μετά από 36 χρόνια,  αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με όλες και όλους εσάς που υπήρξατε συνεργάτες μου σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική  περίοδο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου βασικό μέλημα μου αποτέλεσε η εφαρμογή των νόμων που διέπουν την πατρίδα μας, το συμφέρον του μαθητή, η βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας, το ήρεμο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον των εκπαιδευτικών. Κυρίαρχη επιλογή μου οι ανοιχτές πόρτες της διοίκησης στον εκπαιδευτικό, τον γονέα , τον πολίτη.

Μέσα από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της περιόδου αυτής:

1. Εντάξαμε 3000 μαθητές στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων,

2. Εισηγηθήκαμε και λειτούργησαν παραρτήματα νηπιαγωγείων σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές της Εύβοιας ώστε να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις τα νήπια των περιοχών αυτών.

3. Εισηγηθήκαμε και λειτούργησαν δεύτερα τμήματα σε 30 και πλέον σχολικές μονάδες της  Εύβοιας.

4. Προτείναμε τον εξορθολογισμό των οργανικών θέσεων των σχολικών μονάδων της Εύβοιας ώστε να τακτοποιηθούν οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί και να υπάρχει πραγματική εικόνα οργανικών θέσεων στο νομό.

5. Στελεχώσαμε (προκειμένου να λειτουργήσει) το ΚΕΠΕΑ Διρφύων (ΚΠΕ Λούτσας) το οποίο αν και ιδρύθηκε το 2016 με απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, δεν λειτουργούσε.

6. Προτείναμε την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στα Ψαχνά ώστε να αποσυμφορηθεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις οι μαθητές της περιοχής Διρφύων – Μεσσαπίων.

7. Εγγράψαμε 400 μαθητές πρόσφυγες σε 30 Δημοτικά Σχολεία της Χαλκίδας ώστε να ενταχθούν ομαλά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

8. Αντικαταστήσαμε τον υπάρχοντα εδώ και μια 20ετία ηλεκτρονικό εξοπλισμό της Δ/νσης Π.Ε. Εύβοιας με νέους σύγχρονους υπολογιστές και σέρβερ και αναδιαρθρώσαμε τα τμήματα της Δ/νσης ώστε οι διοικητικού υπάλληλοι να εργάζονται αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα.

9. Προγραμματίσαμε και πραγματοποιήσαμε τις τοποθετήσεις μεταθέσεων και  αποσπάσεων εκπαιδευτικών νωρίτερα από κάθε άλλη φορά ώστε οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν έγκαιρα τη σχολική μονάδα που θα υπηρετήσουν τη νέα σχολική χρονιά.

10. Ασκήσαμε τον πειθαρχικό έλεγχο που ο νόμος επιβάλλει στους ελάχιστους εκείνους εκπαιδευτικούς που λειτούργησαν καθ’ υπέρβαση των νόμων της πολιτείας ξεχνώντας τις ευθύνες   που έχουν έναντι των μαθητών.

11. Περιορίσαμε δραστικά τις συμπτύξεις τμημάτων που  ζητήθηκαν από το Υ.ΠΑΙ.Θ.,  να γίνουν από τη Δ/νση Π.Ε. Εύβοιας σε 28 δημοτικά σχολεία (συμπτύξαμε τμήματα μόνον σε 3 σχολεία).

Σε αυτή την προσπάθεια βασικοί συντελεστές ήταν οι πολύτιμοι και αγαπητοί συνεργάτες μου στη Διεύθυνση, οι Προϊσταμένες Τμημάτων, το διοικητικό προσωπικό, οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την αφοσίωση που επέδειξαν για να διεκπεραιώσουν τις αυξημένες υπηρεσιακές υποχρεώσεις 240 σχολικών μονάδων, 2000 εκπαιδευτικών και 15500 μαθητών της Εύβοιας.

Θερμές ευχαριστίες οφείλω και στους Δ/ντες/ντριες, Προϊσταμένους/ες, σχολικών μονάδων αλλά και ειδικότερα στην καθεμιά και στον καθένα μάχιμο εκπαιδευτικό της τάξης για την προσφορά, την φιλοτιμία, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την κατάθεση ψυχής στις σχολικές αίθουσες. Αυτοί κράτησαν και συνεχίζουν να κρατούν όρθιο το σχολείο στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες των τελευταίων δύο ετών.

Ευχαριστώ τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Εύβοιας που με ευθύνη και πνεύμα συνεργασίας έφεραν σε πέρας το έργο τους.