MY KTEO

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Θρίλερ στην Πάτρα: “Υπήρχε διαρκές εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης της Τζωρτζίνας”


Ένα «διαρκές εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης» της Τζωρτζίνας, με δράστιδα την ίδια της τη μητέρα, διαπίστωσε ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας του εννιάχρονου κοριτσιού, πράξη που φέρεται να τελέστηκε λίγους μήνες πριν αυτό καταλήξει στο Νοσοκομείο Παίδων λόγω θανατηφόρας δόσης κεταμίνης.

Η προφυλακισμένη για τη δολοφονία της κόρης της καλείται σήμερα Δευτέρα από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα να αντικρούσει το νέο βαρύ κατηγορητήριο που της αποδίδεται.

Η κλήση, μάλιστα, προς συμπληρωματική απολογία έρχεται την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα και για την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας, η οποία αφορά τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας. Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να αποφασίσουν αν η Ρούλα Πισπιρίγκου δολοφόνησε την 6,5 μηνών Ίριδα και την 3,5 ετών Μαλένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τη μελέτη της σχετικής δικογραφίας, η οποία, πλην της έκθεσης των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογριά, που καταλήγει πως τα δύο κοριτσάκια δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, περιλαμβάνει και δεκάδες καταθέσεις, στην πλειονότητά τους ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την 33χρονη. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά άτομα τα οποία χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, ακόμη και να μην υπήρχε το πόρισμα των ιατροδικαστών, οι καταθέσεις δημιουργούν βάσιμες υπόνοιες περί εγκληματικής ενέργειας και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τα στοιχεία
Ποια ήταν, όμως, τα στοιχεία που οδήγησαν στο να κατηγορηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου και για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας, πράξη που φέρεται να τελέστηκε στις 8/4/2021, όταν δηλαδή το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών; Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατηγορητήριο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η εννιάχρονη εισήχθη χωρίς παθολογικά ευρήματα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις καταθέσεις των γιατρών του νοσοκομείου, «ήταν ένα παιδί σε άριστη φυσική και κλινική κατάσταση, το οποίο δεν θα μπορούσε να εμφανίσει ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο, όπως αυτό που οδήγησε στην πρώτη ανακοπή».

Κατά τις ημέρες της νοσηλείας της, η μικρή Τζωρτζίνα συνοδευόταν αποκλειστικά από τη μητέρα της, η οποία παρέμενε μόνη, μαζί της, στο δωμάτιο και φέρεται να εναντιώθηκε στην πρόθεση των γιατρών να δώσουν εξιτήριο στο παιδί, καθώς έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή.

«Ήταν επιθετική»
Συγκεκριμένα, η εννιάχρονη Τζωρτζίνα είχε εξεταστεί 40 λεπτά πριν λάβει εξιτήριο -στις 18:20- και δεν παρουσίαζε κάτι ανησυχητικό, όπως ανέφερε σε κατάθεσή του γιατρός του Καραμανδάνειου που την εξέτασε: «Γενικά είχε καλή κλινική εικόνα. Φαινόταν ένα παιδί ταλαιπωρημένο λόγω του εμετού που είχε κάνει προηγουμένως. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η μητέρα ήταν κάπως επιθετική και μας είπε “σε αυτό το παιδί θα δώσετε εξιτήριο;”». Λίγη ώρα αργότερα, συγκεκριμένα γύρω στις 19:00, η κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας επιδεινώθηκε.

Κατά την κατηγορία, η επιδείνωση συνδέεται με εξωτερικό αίτιο και, όπως αποδίδεται στην κατηγορούμενη, αυτή ήταν που αφαίρεσε τη συσκευή παλμικού οξύμετρου που είχε τοποθετηθεί στο παιδί, ενώ σκοπίμως ενημέρωσε τους γιατρούς με καθυστέρηση. Η περιγραφή, μάλιστα, μιας γιατρού από το Καραμανδάνειο είναι χαρακτηριστική της αντίδρασης της μητέρας: «Μας χτύπησε την πόρτα με έναν ράθυμο τρόπο. Εμείς βρισκόμασταν μέσα στο γραφείο και είπε “σαν να ακούγεται το οξύμετρο”». Όταν η γιατρός και δύο νοσηλευτές πήγαν στο δωμάτιο, βρήκαν, όπως κατέθεσαν, την εννιάχρονη ωχρή, άσφυγμη, με απώλεια ούρων, με μυδρίαση και να μην ανταποκρίνεται. Το παιδί, δε, ήταν στη μέση του κρεβατιού, σε πλάγια θέση, χωρίς το ρινικό οξυγόνο και το παλμικό οξύμετρο να έχουν κάποια ένδειξη. Η γιατρός ρώτησε τη μητέρα γιατί βρέθηκε σε αυτή τη θέση το κορίτσι, με εκείνη να απαντά πως έκανε ένα απότομο τίναγμα.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «επιτυχώς οι γιατροί τότε επιχείρησαν την καρδιακή και πνευμονική αναζωογόνησή του, χάρη της οποίας επέζησε, όμως, λόγω της ανθρωποκτόνου σε βάρος του επίθεση, υπέστη υποξική εγκεφαλοπάθεια, προκαλώντας του σπαστική τετραπληγία».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, πάντως, παρά τα όσα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί εις βάρος της, αρνείται πως τέλεσε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. Όπως φέρεται να λέει μέσω του συνηγόρου της Όθωνα Παπαδόπουλου για τη νέα κατηγορία που της αποδίδεται: «Δεν μπόρεσαν να με συνδέσουν με την προμήθεια κεταμίνης και τώρα, για να ενισχύσουν την κατηγορία της δολοφονίας του παιδιού μου, με κατηγορούν και για απόπειρα. Μόνο από υποψίες και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Καρδιακά επεισόδια είχε υποστεί και μπροστά σε γιατρούς, σε νοσηλευτές και στον σύζυγό μου».

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews


enikos.gr της Άννας Κανδύλη