MY KTEO

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Πέντε κανόνες για ασφαλές σεξ το καλοκαίρι


Το καλοκαίρι δεν ανεβάζει μόνο τον υδράργυρο αλλά και τις ερωτικές διαθέσεις. Οι αλλαγές στη θερμοκρασία και η μεγαλύτερη ηλιοφάνεια δρουν ευεργετικά για τη σεξουαλική υγεία ανδρών και γυναικών, επηρεάζοντας ξεχωριστά το κάθε φύλο. Η απουσία στρες λόγω της ανέμελης και χαλαρής διάθεσης, η αύξηση στα επίπεδα της σεροτονίνης και της βιταμίνης D που συνδέονται με την ποιότητα της στύσης και τα επίπεδα τεστοστερόνης αντίστοιχα και η καλύτερη αγγειακή λειτουργία, είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους που το καλοκαίρι πριμοδοτεί τη σεξουαλική δραστηριότητα.

 

Πριν όμως ανταποκριθείτε στο κάλεσμα της εποχής, λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν πως το σεξ κατά τους θερινούς μήνες επιφυλάσσει και κινδύνους, μεγαλύτερους ή μικρότερους, που μπορείτε πάντα να αποφύγετε.

 

Ακολουθούν οι πέντε κανόνες για ασφαλές σεξ το καλοκαίρι:

 

1. Μην αφήνετε τα προφυλακτικά στο αυτοκίνητο

 

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αλλοιώσουν τα προφυλακτικά και να αυξήσουν τις πιθανότητες να «σπάσουν», πολλαπλασιάζοντας έτσι τον κίνδυνο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) και ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, σύμφωνα με τη γυναικολόγο-μαιευτήρα Δρ Alyssa Dweck.

 

2. Σεξ σε εξωτερικό χώρο μόνο μετά από έλεγχο

 

Μπορεί πάνω στην έξαψη της στιγμής να σας φανεί αμελητέο ρίσκο, όμως η επαφή με κάποιο δηλητηριώδες φυτό ή ακόμα και τσουκνίδες ή παρουσία εντόμων από κάποια γειτονική φωλιά με τσίμπημα όχι και τόσο φιλικό για τον άνθρωπο θα ήταν το τελευταίο που θα θέλατε να σας συμβεί. Επιπλέον, αν η ερωτική πράξη είναι τις μεσημεριανές ώρες, επιλέξτε ένα σκιερό μέρος για να μειώσετε τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος.

 

3. Σεξ στο νερό… Ξανασκεφτείτε το

 

Μπορεί η ιδέα να εξιτάρει, στην πραγματικότητα όμως ίσως έχει δραματικές συνέπειες. Σύμφωνα με τη Δρ Dweck, το σεξ σε υδάτινο περιβάλλον αυξάνει τον κίνδυνο ΣΜΝ καθώς απομακρύνει τα υγρά του σώματος που λειτουργούν ως λιπαντικό και η εντονότερη τριβή μπορεί να οδηγήσει σε άνοιγμα στο προφυλακτικό. Έπειτα, το χλώριο στο νερό της πισίνας αποτελεί έναν ακόμη εχθρού του προφυλακτικού. Πέρα από τα ΣΜΝ ωστόσο, η συγκεκριμένη σεξουαλική πρακτική εκθέτει τη γυναίκα και σε κίνδυνο ουρολοίμωξης.

 

4. Μην αμελείτε την ενυδάτωσή σας

 

Η σεξουαλική πράξη είναι μια μορφή άσκησης και η αυξημένη εφίδρωση μπορεί να σας αφήσει αφυδατωμένους. Για να βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποιο από τα πέντε σημάδια SOS ότι έχετε αφυδατωθεί, φροντίστε να έχετε μαζί επαρκείς ποσότητες νερού.

 

5. Προσοχή στους επικίνδυνους συνδυασμούς

 

Όσο και αν εξάπτει τη φαντασία η προσθήκη τεκίλας και λεμονιού στο ερωτικό σκηνικό παραπέμποντας στην περιβόητη σκηνή από τις «9½ εβδομάδες», η πραγματικότητα μπορεί να είναι οδυνηρή και ο χυμός του εσπεριδοειδούς πάνω στο δέρμα σε συνδυασμό με την ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει χημικό έγκαυμα.

 

Δύο tips για να απογειώσετε την ερωτική επαφή:

 

Μη φοβάστε τον ιδρώτα. Μπορεί οι μυρωδιές του σώματος να μην ενθουσιάζουν ως ιδέα, η έκκριση φερομονών κατά την εφίδρωση ωστόσο δρα ως μαγνήτης για τους άνδρες. Οι φερομόνες αποτελούν χημικές ουσίες του σώματος οι οποίες εγγράφονται στο μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει τις σεξουαλικές ορμές και πυροδοτεί την επιθυμία, καθιστώντας ουσιαστικά τη γυναίκα… ακαταμάχητη.

Μη βιάζεστε. Είναι καλό να ιδρώνετε, όχι όμως σε σημείο σε σημείο που δεν θα μπορείτε να συνεχίσετε από την υπερβολική εφίδρωση. Μειώστε τους ρυθμούς, μετατρέψτε τη συνεύρεση σε ένα αργό παιχνίδι αισθησιασμού. Όπως άλλωστε σημειώνουν και σχετικές έρευνες, η αργή κλιμάκωση εγγυάται καλύτερους οργασμούς.