MY KTEO

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η πολιούχος και προστάτιδα της Χαλκίδας, Αγία Παρασκευή (Φωτορεπορτάζ)

Με όλες τις δέουσες τιμές, αλλά με λιγότερο κόσμο από ότι τα προηγούμενα προ covid χρόνια,  πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου και Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αγαθάγγελου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα. Ενώ συγχοροστάτησαν ο Θεοφιλεστάτος Επισκόπος Ωρεών κ. Φιλόθεος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομος. 

Από πολύ νωρίς αρκετοί ήταν οι εκείνοι, που αψήφησαν τις υψηλές θερμοκρασίες και προσήλθαν στο Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν και να παρακολουθήσουν τον Εσπερινό.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν οι Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός, η Πρόεδρος του Άρειου Πάγου Μαρία Γεωργίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Κελαϊδιτης, Βαγγέλης Κούκουζας, Κώστας Γάλανης, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Βαρδακώστας και Ηλίας Μπουρμάς, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα με σύσσωμη τη δημοτική αρχή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης και του Νομού κ.α.

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτανεία της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της Χαλκίδας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, με την συμμετοχή του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών και Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Φιλόθεου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. κ. Χρυσόστομου.

Με την άφιξη της Ιεράς Πομπής στο «Στρογγυλό» της Παραλίας έλαβε χώρα δέηση – προσφώνηση υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. κ. Χρυσόστομου, ενώ ακολούθησε η πανηγυρική ομιλία της ημέρας υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλόθεου και μετά την αποχώρηση της Ιεράς Πομπής από το «Στρογγυλό» και την κατάληξη στον Ιερό Ναό της Πολιούχου, η Ιερά Αγρυπνία.