MY KTEO

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Τα συνταξιουχικα σωματεία της Εύβοιας στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ


Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΛΑΡΟ είναι και δικός μας αγώνας.
Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ εδώ και δυόμισι χρόνια αγωνίζονται διεκδικώντας τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και της εργασίας τους. Παλεύουν για  τα κεκτημένα τους, για τη ζωή τη δικιά τους και των οικογενειών τους, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που ήθελε να ξεπουλήσει την επιχείρηση μέσα σε μερικούς μήνες.

Η στήριξη όλο αυτό το χρονικό διάστημα από εκατοντάδες σωματεία και φορείς από όλη την Ελλάδα είχε καθοριστική συμβολή, έβαλε εμπόδια. 

Σήμερα ακόμα πιο επιτακτικά, οι εργαζόμενοι χρειάζονται τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας αφού η κυβέρνησης της ΝΔ επιδιώκει να προχωρήσει στο τελικό στάδιο της εγκληματικών σχεδίων της για τη ΛΑΡΚΟ. Ανακοίνωσε ότι τέλος Ιούλη θα σταματήσει τη λειτουργία της και θα απολύσει τους 1100 εργαζόμενους, οδηγώντας σε μαρασμό ολόκληρες περιοχές!

Η κυβέρνηση υλοποιεί στο ακέραιο τις απαιτήσεις των επενδυτών, ικανοποιεί τις ορέξεις τους και θέλει να ξεφορτωθεί τα «βαρίδια», τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους προκειμένου πιο εύκολα να παραδώσει τη ΛΑΡΚΟ στους ιδιώτες.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής είναι αγώνας όλων μας. Είναι καθήκον  μας, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο να σταθούμε στο πλευρό τους για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα της Κυβέρνησης!

Θα στηρίξουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποφασίσουν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Στηρίζουμε τη μεγάλη σύσκεψη που διοργανώνουν  την Πέμπτη 21 Ιούλη στις 8μμ  στη Λάρυμνα. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τον Βούρκο στις 18:00μ.μ. με ευθύνη του Εργατικού Κέντρου.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥME MAZI ME TOΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ,  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:
ΛΑΡΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

Τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και τον ενιαίο χαρακτήρα που έχει εργοστάσιο και μεταλλεία, κάτω από δημόσιο έλεγχο.

Την ανάπτυξή της σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες δυνατότητες που έχει.
Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ. 
Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (ΔΗΜΟΣΙΟΥ) Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ