MY KTEO

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Σκύρος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται το νησί μετά την κακοκαιρία (φωτο)


Τις πληγές της μετρά η Σκύρος μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας που άφησε πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους, ενώ κατέρρευσαν και δύο γέφυρες. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η Σκύρος θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας από τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους, με την Σκύρο να βρίσκεται στο επίκεντρο.



Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχείρησε από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της κακοκαιρίας με έξι μηχανήματα, υποστηρίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει βοηθήσει στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων και τουριστών, καθώς και στην προσπάθεια αποκατάστασης της πρόσβασης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

 

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος, έχει αποστείλει αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη του Δήμου Σκύρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.