MY KTEO

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Λήξη δεύτερης κατασκηνωτικής περιόδου Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 το μεσημέρι, προτελευταία ημέρα της δεύτερης κατασκηνωτικής περιόδου (αρρένων Δημοτικού), ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.

Χρυσόστομος επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου συνάντησε τον αρχηγό Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη-Προϊστάμενο της Ενορίας Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος, τα στελέχη και τους κατασκηνωτές, γευμάτισε μαζί τους και παρακολούθησε την μικρή εορτή λήξης που είχαν ετοιμάσει.










Ο π. Θεοφύλακτος, αφού καλωσόρισε το Σεβασμιώτατο, παρουσίασε τα στελέχη και τις ομάδες, περιέγραψε την καθημερινότητα και την εφετινή στοχοθεσία, τα παιδιά να γνωρίσουν τους τόπους που αποκαλύφθηκε, περπάτησε και δίδαξε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εορτής λήξης ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον αρχηγό π. Θεοφύλακτος, τον υπαρχηγό π. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση-Εφημέριο της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, όλα τα λαϊκά στελέχη και τα παιδιά και εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τους και την απόλαυση ενός χώρου, που φτιάχτηκε γι’ αυτά, αλλά παρέμεινε κλειστός τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ευχαρίστησε όλα τα στελέχη για την ανιδιοτελή προσφορά τους και ευχήθηκε στα παιδιά να φυλάξουν στις καρδιές τους τα πνευματικά βιώματα και διδάγματα αυτής της μικρής και ευχάριστης περιόδου.

Την επομένη, Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, υποδέχθηκε, στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου συλλειτούργησαν προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου και συμμετεχόντων των Εφημερίων της Ενορίας, Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα, Πρωτοπρεσβ. Χαραλάμπους Ταραμίγκου και του Διακ. Σταύρου Καλαφάτη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος, αναλύοντας ερμηνευτικά την διατεταγμένη και αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή (Ματθ. 9, 9-13), ενώ, λίγο πριν την απόλυση ετελέσθησαν μνημόσυνα κεκοιμημένων ενοριτών.