MY KTEO

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας: «Δεν θα χαθεί το έργο» υποστήριξαν μετ’ επιτάσεων η Δημοτική Αρχή και ο Βαγγέλης Κούκουζας για το κλειστό γυμναστήριο τύπου μπαλόνι στην Ερέτρια


Την αγωνία τους ότι το έργο κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου τύπου μπαλόνι στην Ερέτρια μπορεί να χαθεί εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και η πρόεδρος της Κοινότητας Ερέτριας Κατερίνα Κυριακοπούλου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και πρόεδρου της Αναπτυξιακής Εύβοιας Βαγγέλη Κούκουζα. Παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε η κ. Κυριακοπούλου το προηγούμενο διάστημα από τη Δημοτική Αρχή ότι το έργο δεν θα χαθεί, η ίδια ζήτησε με επιστολή της, που υπέγραψαν και 11 δημοτικοί σύμβουλοι, το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την πορεία του. 

Εδώ να σημειωθεί ότι το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα leader της Αναπτυξιακής Εύβοιας από το 2018 επί δημαρχίας Αμφιτρίτης Αλημπατέ, με προϋπολογισμό 600 χιλ. ευρώ. Τέσσερα χρόνια μετά και παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, όπως η κ, Κυριακοπούλου επεσήμανε. Η αδειοδότηση του έργου έχει «κολλήσει» αφού ζητήθηκε η διευθέτηση και οριοθέτηση του υδατορέματος Ερέτριας, η μελέτη της οποίας είναι σε εκκρεμότητα. Η πρόεδρος της Κοινότητας Ερέτριας δεν έκρυψε τον φόβο της ότι με τους ρυθμούς που γίνονται οι διαδικασίες θα χαθούν οι προθεσμίες και το έργο εν τέλει θα παραμείνει μόνο στα χαρτιά.

Τους ίδιους φόβους και αγωνίες εξέφρασαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκο Γουρνή να κάνει λόγο για ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής. Την κατάσταση ως έχει προσπάθησε να παρουσιάσει ο μελετητής του έργου διευθέτησης και οριοθέτησης του υδατορέματος Ερέτριας, κ. Γούναρης, τονίζοντας ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στις χρονοβόρες  και αυστηρές διαδικασίες. 

Καθησυχαστικοί ήταν από την πλευρά τους ο δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Βαγγέλης Κούκουζας, ότι το έργο δεν πρόκειται να χαθεί. Μάλιστα ο κ. Κούκουζας τόνισε ότι έχει παράταση για την μελέτη που αφορά στο υδατόρεμα και ξεκαθάρισε, απαντώντας στη δημοτική σύμβουλο Βούλα Αμερικάνου, ότι το έργο του κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου τύπου μπαλόνι στην Ερέτρια, δεν έχει απενταχθεί.