MY KTEO

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Πώς να μείνετε μακριά από τις καλοκαιρινές ιώσεις


Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα αρρωστήσετε αυτό το καλοκαίρι, αλλά η πρόληψη των ασθενειών τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν είναι πιο περίπλοκη απ’ ό,τι τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο!

Οι ίδιοι βασικοί κανόνες ισχύουν όλο το χρόνο.

Φροντίστε να ξεκουράζεστε, να τρώτε υγιεινά, να ασκείστε, να πλένετε συχνά τα χέρια σας και να απολυμαίνετε τις επιφάνειες που χρησιμοποιείτε συνήθως.

Φυσικά και φέτος πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε την εξάπλωση της COVID-19.

Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγετε τους κλειστούς χώρους και όταν δεν γίνεται διαφορετικά, φροντίστε να χρησιμοποιείτε μάσκα αν υπάρχει συγχρωτισμός και να τηρείται όσο γίνεται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Για να μειώσετε τις πιθανότητές σας να κολλήσετε μια ασθένεια που μεταδίδεται από έντομα, καλύψτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του σώματός σας με ελαφριά ρούχα όταν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικό που περιέχει DEET ή άλλο συστατικό εγκεκριμένο από το EPA.

Αποφύγετε ψηλές, χλοώδεις περιοχές ή περιοχές με λιμνάζοντα νερά και, αν μπορείτε, περιορίστε την υπαίθρια δραστηριότητά σας όταν τα έντομα είναι πολύ δραστήρια, δηλαδή την αυγή και το σούρουπο.


govastileto.gr