MY KTEO

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Σήμερα το βράδυ η εκδήλωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Άννας


Σήμερα, Κυριακή 10 Ιουλίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Γυμνάσιο - Λύκειο Αγίας Άννας και ώρα 21:00.

Συμμετέχουν  τα Χορευτικά Συγκροτήματα  «Νηλεύς»  της  Αγίας  Άννας και «Το  Λύμνι» της Λίμνης  Ευβοίας, καθώς  και η Ορχήστρα–Χορωδία «Ιωνία»  της Νέας  Ιωνίας  Βόλου που  θα  παρουσιάσουν  ελληνικούς  χορούς  και σκοπούς από τη Σμύρνη μέχρι την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα.

 Σολίστ | Θοδωρής Κοτονιάς | φωνή Ορχήστρα–Χορωδία «Ιωνία» της Νέας Ιωνίας Βόλου

Στα 17 χρόνια της καλλιτεχνικής πορείας της, η «Ιωνία», με το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο της, έχει δώσει συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.  Έχει  εμφανιστεί  στην  Πάτρα  και  στο  Βόλο,  ενώ  έχει συνεργαστεί  με  ερμηνευτές  όπως  οι:  Χρόνης  Αηδονίδης,  Μαρία Φαραντούρη,  Ελένη  Τσαλιγοπούλου,  Χρήστος  Μάστορας,  Στέφανος Κορκολής, Μπάμπης Τσέρτος, Γιάννης Κότσιρας, Θοδωρής Κοτονιάς, Νάντια Καραγιάννη κ.ά. Τα  μέλη  της  εγγόνια,  δισέγγονα    και  απόγονοι  προσφύγων  της μικρασιάτικης τραγωδίας κουβαλούν στον γενετικό τους κώδικα το βίωμα του  ξεριζωμού και της απώλειας αλλά και της νικηφόρας απόφασης για επιβίωση και μετασχηματισμού όλων των δύσκολων εμπειριών σε πεδίο δημιουργίας και αναγέννησης.

Επειδή όμως τα λόγια είναι περιττά, σας περιμένουμε στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Άννας για να απολαύσουμε παρέα αυτήν τη σπουδαία μουσικοχορευτική  εκδήλωση!