MY KTEO

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Στο Μαντούδι ο Θανάσης Ζεμπίλης

Επίσκεψη στο Μαντούδι πραγματοποίησε σήμερα ο Θανάσης Ζεμπίλης, όπου και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τα υπηρεσιακά στελέχη και τους διοικητές του Α.Τ. Μαντουδίου, του Λιμενικού

Σταθμού και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου.  


Αρχικώς, ο Βουλευτής Ευβοίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Α.Τ. Μαντουδίου, όπου και συζήτησε με τον Διοικητή Αστυνομικό Β’ κ. Δημήτριο Ντούλμα και με τα στελέχη του Α.Τ. για θέματα ασφαλείας της περιοχής και για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Ο Θανάσης Ζεμπίλης ευχαρίστησε τον Διοικητή και τα στελέχη του Α.Τ. για την συμβολή τους στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες και δεσμεύτηκε να σταθεί δίπλα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. 

Έπειτα, ο Βουλευτής Ευβοίας επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο και είχε διεξοδική συζήτηση με τον επικεφαλής, Πλωτάρχη κ. Κωνσταντίνο Ζυγογιάννη και με στελέχη της υπηρεσίας. Το ενδιαφέρον της συζήτησης επικεντρώθηκε στο λιμάνι στο Κυμάσι και στην διαρκώς αυξανόμενη κίνηση που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, για το τρέχον έτος οι επιβάτες που θα χρησιμοποιήσουν το λιμάνι του Μαντουδίου για να ταξιδέψουν προς τις Σποράδες (Σκόπελος - Σκιάθος - Αλόννησος) αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τους 120.000, γεγονός που αποδεικνύει την δυναμική της ακτοπλοϊκής γραμμής και την σπουδαιότητα του λιμανιού της περιοχής. Επιπλέον, αυξητική τάση παρατηρείται και στη γραμμή Κυμάσι – Θεσσαλονίκη, που λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Βάσει των συγκεκριμένων στοιχείων, ο Βουλευτής και ο Πλωτάρχης συμφώνησαν ότι ο συγκεκριμένος λιμένας έχει δώσει νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή, ενώ με την ολοκλήρωση της παράκαμψης Χαλκίδας - Ψαχνών και του Βόρειου Οδικού Άξονα η κίνηση επιβατών και οχημάτων αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα. Περαιτέρω, συζητήθηκε το κτιριακό θέμα του Λιμεναρχείου Μαντουδίου, καθώς και η ενίσχυση της υπηρεσίας με επιπρόσθετο προσωπικό. 

Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης επισκέφτηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μαντουδίου και συζήτησε με τον Διοικητή κ. Δημουλάκη, τον Υποδιοικητή κ. Μπαλατσό και με στελέχη της υπηρεσίας για επιχειρησιακά και λειτουργικά ζητήματα. Ο Διοικητής και τα στελέχη του Π.Κ. Μαντουδίου επεσήμαναν στον Βουλευτή την ανάγκη για μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών και ιδίως της διαχείρισης των ιδιωτικών δασών που χρειάζονται έγκαιρα μέτρα προστασίας, ώστε να μη χαθεί εφεξής δασικός πλούτος από την ήδη λαβωμένη περιοχή. Συζητήθηκε, ακόμη, το θέμα της περαιτέρω στελέχωσης και ενίσχυσης σε μέσα του Π.Κ. Μαντουδίου, δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο Κλιμάκιο έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών.