MY KTEO

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Η Σκύρος υποδέχεται την digital εποχή στον τομέα των ακτοπλοϊκών!


Ταξίδια δια θαλάσσης με e-ticket μέσω του Ferryhopper.

Η Σκύρος τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει όλο και περισσότερο στη λίστα των επιλογών τόσο των

τουριστών όσο και των Ελλήνων ταξιδιωτών. Είτε πρόκειται για μια 3ήμερη εξόρμηση είτε για πολυήμερες οικογενειακές διακοπές, το νησί αποτελεί ιδανικό προορισμό. Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι ακόμα προσιτές και η ξεχωριστή ατμόσφαιρα του νησιού το κατατάσει στις 10 top επιλογές των Ελλήνων ταξιδιωτών για το 2022.

Η Σκύρος βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου και είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Βορείων Σποράδων. Το νησί αυτό φαίνεται πως δικαίως χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το «κόσμημα των Σποράδων» καθώς καταφέρνει και συνδυάζει πανέμορφα τοπία, έντονες φυσικές αντιθέσεις και μια μακραίωνη ιστορία. Φτάνοντας στη Σκύρο αντικρίζει κανείς από ορεινά τοπία και πλούσια βλάστηση, μέχρι απέραντες αμμώδεις ακρογιαλιές, ήσυχες παραλίες και θαλάσσιες σπηλιές, έναν τόπο γεμάτο παραλλαγές!

 Πολλοί από τους επισκέπτες αναφέρουν την εσωτερική ηρεμία και έμπνευση που τους γεννά ο τόπος αυτός. Άλλοι συνδέουν τις διακοπές τους στο νησί με μια ευρύτερη διαδικασία εσωτερικής ανάπτυξης μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων χαλάρωσης που προσφέρει το νησί, από καλλιτεχνικά δρώμενα, σεμινάρια δημιουργικής γραφής, χορό και yoga, αλλά και πιο έντονες δραστηριότητες για τους λάτρεις των σπορ, όπως ιστιοπλοΐα, windsurf, πεζοπορία και αναρρίχηση. Η ποικιλία των επιλογών που μπορεί να βρεί κανείς στη Σκύρο φαίνεται να μην αφήνει κανέναν επισκέπτη παραπονεμένο.

Πώς να φτάσετε στη Σκύρο;

Η Σκύρος συνδέεται τόσο ακτοπλοϊκά όσο και αεροπορικά με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το αεροδρόμιο του νησιού βρίσκεται 17 χλμ απο τη Χώρα, και υπάρχουν απευθείας πτήσεις 30 λεπτών από Αθήνα και 40 λεπτών από Θεσσαλονικη.

Όσο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, το νησί διαθέτει ένα κεντρικό λιμάνι, τη Λιναριά, που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και απέχει 10 χλμ από τη Χώρα. Τα πλοία φτάνουν εκεί με αφετηρία είτε την Κύμη είτε τα γειτονικά νησιά.

Η ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία Skyros Shipping Co, με έδρα την Σκύρο, εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι Κύμη της Εύβοιας προς τη Σκύρο. Ο χρόνος του ταξιδιού είναι 1 ώρα και 40 λεπτά, με απόσταση μόλις 2 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα και δυνατότητα μεταφοράς οχήματος, όπου σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος των εισιτηρίων, συμβάλλει στη δημοτικότητα του νησιού και αυτό το καλοκαίρι. 

Τέλος, η ακτοπλοϊκή εταιρεία Skyros Shipping Co, συμπορευόμενη με τη νέα τάση της ψηφιακής εποχής, δίνει τώρα τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για Σκύρο με κρατήσεις μέσω του Ferryhopper. Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο η διαδικασία από την κράτηση ως και την επιβίβαση γίνεται πρακτικότερη και χωρίς άσκοπες μετακινήσεις. Στόχος είναι η ταχύτερη, ασφαλέστερη και αρτιότερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.