MY KTEO

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Facebook: Θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν έως και πέντε προφίλ


Η Meta Platforms Inc. θα αρχίσει να επιτρέπει σε περισσότερους χρήστες να δημιουργούν πολλαπλά προφίλ με τους λογαριασμούς τους στο Facebook, σε μια απέλπιδα προσπάθεια της εταιρείας να ενθαρρύνει τις δημοσιεύσεις και τις κοινοποιήσεις στην πλατφόρμα, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (14/07).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Bloomberg, στο πλαίσιο μιας δοκιμής, ορισμένοι χρήστες του Facebook θα μπορούν να δημιουργήσουν έως και τέσσερα επιπλέον προφίλ και το καθένα από αυτά δεν θα χρειάζεται να περιλαμβάνει το πραγματικό όνομα ή την ταυτότητα του ατόμου. Οι χρήστες θα μπορούν, ειδικότερα, να έχουν ένα για φίλους και ένα άλλο για συναδέλφους και το κάθε προφίλ να έχει το δικό του newsfeed (ροή ειδήσεων). Βέβαια, οι χρήστες θα μπορούν να σχολιάζουν ή να κάνουν like σε μια άλλη ανάρτηση μόνο με ένα προφίλ.

Έτσι, λοιπόν, η Meta εντείνει τις προσπάθειές της για να προωθήσει τη συμμετοχή των χρηστών στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, η ανάπτυξη του οποίου επιβραδύνεται ειδικά μεταξύ των νεότερων ηλικιών. Το Facebook έχει προσφέρει στο παρελθόν τη δυνατότητα για πολλαπλά προφίλ, αλλά με πιο περιορισμένο τρόπο. Τα δημόσια πρόσωπα, για παράδειγμα, είχαν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται πολλαπλά προφίλ για χρόνια και η εταιρεία έχει, επίσης, επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργήσουν διαφορετικά προφίλ για το φοιτητικό δίκτυο στο οποίο ανήκουν ή για τις διαδικτυακές γνωριμίες (dating).

Πώς θα λειτουργούν τα πρόσθετα προφίλ ενός χρήστη
Τα πρόσθετα προφίλ πρέπει, όπως είναι λογικό, να συμμορφώνονται με τις πολιτικές περιεχομένου του Facebook και θα συνδέονται με τον βασικό λογαριασμό ενός χρήστη, πράγμα που σημαίνει ότι οι παραβιάσεις των κανόνων σε ένα προφίλ θα επηρεάζουν και τα υπόλοιπα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εταιρεία.

Κατά το λανσάρισμα των φοιτητικών προφίλ, τα στελέχη της Meta ανέφεραν ότι οι χρήστες ήθελαν να αλληλεπιδρούν γύρω από ενδιαφέροντα που ήταν πιο συγκεκριμένα σε σχέση με αυτά που μπορεί να έχουν εκτός του φοιτητικού δικτύου τους. Ακόμα, με τα πολλαπλά προφίλ, το Facebook ελπίζει ότι οι χρήστες θα δημιουργήσουν ξεχωριστές «ταυτότητες» για τα διάφορα ενδιαφέροντά τους, όπως είναι τα παιχνίδια, τα ταξίδια ή το φαγητό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η δοκιμή της εν λόγω λειτουργίας δεν θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η Meta υπολογίζει τα μηνιαία ή τα ημερήσια σύνολα των ενεργών χρηστών της, τα οποία αναφέρονται στις οικονομικές εκθέσεις της εταιρείας. Η προσπάθεια δημιουργίας πολλαπλών προφίλ είναι απλώς μια προσωρινή δοκιμή, στην οποία συμμετέχουν ορισμένοι χρήστες των ΗΠΑ και κάποιοι από μερικές άλλες χώρες.


ieidiseis.gr του Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο