MY KTEO

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Σφύριξε η λήξη για το Fuel Pass 1 - Τέλος η ψηφιακή κάρτα από Κυριακή


Μετά το μπάχαλο της Παρασκευής, τη Δευτέρα 01 Αυγούστου ανοίγει τελικά η πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr για τους δικαιούχους του Fuel Pass για αίτηση του νέου επιδόματος καυσίμων.

Μέχρι τότε, ωστόσο, οι κάτοχοι της ψηφιακής κάρτας του Fuel Pass 1 θα πρέπει μέχρι αύριο, Κυριακή 31 Ιουλίου να την εξαργυρώσουν στα καταστήματα καυσίμων, καθώς από Δευτέρα παύει να λειτουργεί και το ποσό που έχει πιστωθεί σε αυτή ακυρώνεται.

Όσοι έχουν πιστωθεί την επιδότηση στον τραπεζικό λογαριασμό τους δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα μετά την 31η Ιουλίου.

Πού και πως χρησιμοποιώ την ψηφιακή κάρτα;
H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (η χρήση και η εγκατάσταση της οποίας απαιτεί υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζουν απαραιτήτως την τεχνολογία NFC - ανέπαφων συναλλαγών) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα.

Οι δικαιούχοι για το Fuel Pass 2
Δικαιούχος για το Fuel Pass 2 είναι κάθε φυσικό πρόσωπο -συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών- που είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των 45.000 ευρώ.

Πώς κάνετε μόνοι σας αίτηση στο gov.gr
Αρχικά θα πρέπει να μπείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και να επιλέξετε το Fuel Pass. Θα εισέλθετε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:
  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού
Οι ημερομηνίες για όλα τα ΑΦΜ στο gov.gr
Παρότι το ΦΕΚ έλεγε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει την Παρασκευή 29/7, νέα διαρροή από το υπουργείο ανέτρεψε όλον τον σχεδιασμό και πήγε το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη Δευτέρα 1/8. Έτσι, με τα νέα δεδομένα, οι ημερομηνίες ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ να διαμορφωθούν ως εξής, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι λέει το ΦΕΚ:
  • 1.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
  • 2.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • 3.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
  • 4.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
  • 5.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9
Δεν αποκλείεται βέβαια όλα αυτά να ανατραπούν ξανά και τη Δευτέρα να ανοίξει η πλατφόρμα για περισσότερα ΑΦΜ.



iEidiseis.gr