MY KTEO

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Fuel Pass 2: Τι γίνεται μετά την αίτηση - Το SMS της πληρωμής


Από τη Δευτέρα 1 Αυγούστου μέχρι τις 29 Αυγούστου 2022 θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα του Fuel Pass 2 για αιτήσεις.

Τι γίνεται μετά την αίτηση του Fuel Pass 2 - Η πληρωμή
Το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, περιγράφει αναλυτικά όλα τα βήματα μετά την ολοκλήρωση της αίτησης. Σύμφωνα με αυτό, όταν έρθει η ώρα της πληρωμής, η τράπεζα αποστέλλει SMS και email στον δικαιούχο. Θα περιλαμβάνεται ένας σύνδεσμος, στον οποίο μπαίνετε και δημιουργείτε έναν προσωπικό κωδικό πρόσβασης. Αναλυτικότερα:
  • Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης του φυσικού προσώπου και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε. διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, τηρουμένων των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του δικαιούχου, για τον σκοπό της έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και της πίστωσης του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης, και εμβάζει αμελλητί στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο. Eφόσον εγκριθεί η αίτηση, δε δύναται να τροποποιηθεί.
  • Ακολούθως, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.
  • Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.
  • Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.10.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.
Οι ημερομηνίες για όλα τα ΑΦΜ
Mε τα νέα δεδομένα οι νέες ημερομηνίες θα διαμορφωθούν ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ως εξής:
  • 1.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
  • 2.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • 3.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
  • 4.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
  • 5.8.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9
Δεν αποκλείεται βέβαια η πλατφόρμα να ανοίξει τη Δευτέρα για περισσότερα από 2 ΑΦΜ ούτως ώστε να μην καθυστερήσει και άλλο η διαδικασία.

Πώς κάνετε αίτηση για βενζίνη στο gov.gr
Μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και επιλέγετε το Fuel Pass. Εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:
  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού


iEidiseis.gr