MY KTEO

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

«Τhank you,next»: Τι είναι επιτέλους η ατάκα που ακούμε στις ερωτικές σχέσεις;


Ευχαριστώ, ο επόμενος! Τι είναι επιτέλους αυτό το «Τhank you,next» που ακούμε στις ερωτικές σχέσεις; Όχι, δεν πρόκειται για το άρωμα της Ariana Grande,ούτε για το ομώνυμο τραγούδι.

Πρόκειται για μία έκφραση που χρησιμοποιούν κυρίως οι millennials,αλλά και πολύ νεαρότερες ηλικίες και χρησιμοποιείται πλέον ευρέως όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις.

Τι ακριβώς σημαίνει «Τhank you,next» και ποιους εκφράζει;

Σε απλά ελληνικά, φυσικά μεταφράζεται ως «ευχαριστώ, ο  επόμενος» και εκφράζει ακριβώς αυτό. Την ανάγκη να απεμπλακούμε άμεσα και χωρίς πολλές εξηγήσεις από μία νέα γνωριμία και να γνωρίσουμε τον επόμενο. Και γιατί αυτό αποτελεί ένα νέο καθεστώς στις ερωτικές σχέσεις; Κάνει τις σχέσεις πιο δύσκολες ή το αντίθετο;

Μία νέα γνωριμία συνήθως ήταν ένα νέο πεδίο διερεύνησης όσον αφορά την εμφάνιση, το χαρακτήρα, τις συνήθειες αλλά και τις ερωτικές επιδόσεις του εκάστοτε συντρόφου. Εκτός όμως από πεδίο διερεύνησης, αποτελούσε αντικείμενο έντονης ενασχόλησης ,συζήτησης και καυστικού σχολιασμού. Αμέτρητες ώρες στο τηλέφωνο με τους φίλους μας, καφέδες, αστρολογικοί χάρτες και αναλύσεις προκειμένου να βάλουμε στο μικροσκόπιο και την παραμικρή λεπτομέρεια ενός ραντεβού.

Πλέον στην εποχή μας πόσες φορές και για πόσο καιρό δίνουμε ευκαιρίες στον άνθρωπο που γνωρίζουμε;

Αυτή η διαδικασία στη σύγχρονη εποχή μοιάζει σχεδόν εξαντλητική.

Τα ηλικιακά περιθώρια στενεύουν, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι επιλογές και οι πιθανότητες νέων γνωριμιών φαινομενικά αυξάνονται και κανείς δεν ξέρει πότε θα χτυπήσει η επόμενη πανδημία που θα μας στερήσει την κοινωνική μας ζωή. Το μόνο που μένει να κάνουμε λοιπόν είναι να περάσουμε με συνοπτικές διαδικασίες στην επόμενη γνωριμία.

«Thank you next», είναι η απόρριψη στο ερωτικό «interview».

Όπως ακριβώς ένας νέος εργοδότης καλείται να αποφασίσει αν θα μας προσλάβει μέσα από μία συνέντευξη, έτσι λοιπόν η νέα «τάση» στις σχέσεις, είναι να αξιολογούμε τον ιδανικό σύντροφο όσο πιο σύντομα γίνεται, χωρίς να δίνουμε ευκαιρίες και να διαπραγματευόμαστε με το ένστικτο και τις επιθυμίες μας.

Μια λάθος έκφραση, μια προσωπική εξομολόγηση ακόμα και το λάθος παπούτσι, αρκεί για να απορρίψουμε μια νέα γνωριμία και να περάσουμε στον επόμενο. Μια αδιαπραγμάτευτη τακτική που έχει γίνει τάση, τη στιγμή που όλοι εκφράζουν παράπονα για το πόσο «δύσκολες» έχουν γίνει οι σχέσεις.

Μια πρόκληση «ταχύτητας» στον μαραθώνιο αναζήτησης του ιδανικού συντρόφου. Μία λίστα προϋποθέσεων που πρέπει να εκπληρωθεί άμεσα, αλλιώς είναι απλά χάσιμο χρόνου.

Η ατάκα «Τhank you,next», διαδίδεται με ταχύτητα φωτός και αμέσως κάνει ξεκάθαρη την απόρριψη. Στα πόσα «ευχαριστώ ο επόμενος» καίγεσαι και τα παρατάς;



govastileto.gr της Μαριάντζελας Χατζηεφραιμίδου