MY KTEO

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

O Αποστόλου στηρίζει στηρίζει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου

 


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Εύβοιας ο βουλευτής της Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη δραστηριότητα του Επιμελητηρίου, που ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα έχει πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες, τόσο για την τοπική ανάπτυξη, όσο και για σοβαρά θέματα της οικονομίας και της κοινωνίας στη χώρα. Πρωτοβουλίες που ο ίδιος τις στηρίζει εμπράκτως με την κατάθεση σημαντικών αιτημάτων του Φορέα στο Κοινοβούλιο.

Ξεχώρισε μεταξύ άλλων τις ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων και επιχειρηματιών από τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές στη Β. Εύβοια, τις ουσιαστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις για την ανοικοδόμηση της, τις συνεχείς δράσεις για την προώθηση της εξωστρέφειας και των εξαγωγών των ευβοϊκών επιχειρήσεων, τη στενή και κυρίως εποικοδομητική συνεργασία με άλλους φορείς καθώς επίσης και την καινοτόμο πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία με σύγχρονες προδιαγραφές της τεχνικής σχολής του Δημόκριτου.

Διαβεβαίωσε δε ότι σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και μελλοντικά προγράμματα θα είναι αρωγός και σύμμαχος για να προχωρήσει επιτέλους η ανασυγκρότηση ολόκληρου του νομού, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις των καιρών και τις σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας.

Ο βουλευτής Εύβοιας έθεσε προς συζήτηση δύο επείγοντα θέματα. 1. Την απαλλαγή από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την αύξηση των αποζημιώσεων για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Επισημαίνοντας ότι τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τις αποζημιώσεις είναι μακράν της ισχύουσας πραγματικότητας για την επαρχία της χώρας και φυσικά και για την περιοχή της Β. Εύβοιας.  2. Την οριστική τακτοποίηση των ανεξόφλητων πυρόπληκτων δανείων του 2007.