MY KTEO

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Power Pass: Η πληρωμή και νέα μηνύματα στο gov.gr


Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα πρέπει να έχει πληρωθεί το Power Pass, όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει επίσημα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος. Στόχος του υπουργείου ήταν εξάλλου από την αρχή, να ολοκληρωθεί το νωρίτερο η διαδικασία, έτσι ώστε να λάβουν νωρίτερα οι δικαιούχοι τα χρήματά τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν δόθηκε καμία επιπλέον παράταση για αιτήσεις.

Οι περισσότεροι αυτή τη στιγμή, βλέπουν στο σύστημα το μήνυμα «Υπό εκκαθάριση». Όσες αιτήσεις είναι σε αυτή την κατάσταση, σημαίνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και περιμένουν να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις για να καθοριστεί το ποσό της επιστροφής.

Θα ακολουθήσουν τα εξής μηνύματα μέχρι την πληρωμή:
  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της. Το μήνυμα «Εγκριθείσα» θα σας ενημερώσει ότι έχετε λάβει τα χρήματα.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα στάδια και να τσεκάρετε την αίτησή σας ανά πάσα στιγμή, μπαίνοντας με τους κωδικούς Taxisnet ξανά στο vouchers.gov.gr/powerpass όπου και βλέπετε την εξέλιξή της.

Προσοχή με τις πληρωμές του Power Pass
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν καταγγελίες ότι απατεώνες έχουν βρει το Power Pass ως πρόσχημα για να αποσπούν τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών από πολίτες. Μία γυναίκα στα Σεπόλια είπε σε καταγγελία της στο Mega, πως χτύπησε το κινητό της τηλέφωνο και στην άλλη γραμμή δύο απατεώνες ήθελαν τους κωδικούς της με «δόλωμα» τα χρήματα για το επίδομα ρεύματος.

Ένα ακόμα θύμα απάτης έχασε 4.500 ευρώ από τον λογαριασμό του. Ένας άνδρας στην Πάτρα, πριν από λίγες ημέρες, δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό, ο οποίος του συστήθηκε ως βοηθός του λογιστή του και του ζήτησε να του δώσει τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού για να μπορέσει να του πιστώσει το ποσό του επιδόματος για τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Ο άνδρας, μη υποψιασμένος για το ενδεχόμενο απάτης, του έδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη τους κωδικούς του λογαριασμού του, με αποτέλεσμα να κάνει «φτερά» το ποσό των 4.500 ευρώ.



ieidiseis.gr